Teko girdėti, jog Gruzijoje marinuoja šašlykus granatų sultyse. Ir receptas yra labai panašus į šį (išbandėme):
Sudėtinės dalys
- Granatų sultys, 1 stiklinė
- Kalendra, 2 a. šaukšteliai
- Raudonoji paprika, 1/2 vnt.
- Svogūnas, 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus, 1 v. šaukštas
- Čiobreliai, 2 a. šaukšteliai
- Druska, 1 a. šaukštelis
- Pomidoras, 3 vnt.
- Svogūnų laiškai, 100 g
- Kiauliena, 1 kg
- Česnakas, 1 skiltelė
Gaminimas
- 1Visų pirma, pasigaminame granatų marinatą. Išspaudžiame šviežių granatų sulčių (1 stiklinę) ir užverdame puode (puodas neturi reaguoti į rūgščias sultis – jokiu būdu ne aliuminis). Kaitiname granatų sultis puode apie 15 min. (sulčių gerokai sumažės);
- 2
Supilame sultis į dubenį, įmaišome trintą česnaką, kalendros prieskonius, kubeliais pjaustytą raudonąją papriką, žiubsnelį druskos. Marinatas paruoštas!- 3
Svogūnus supjaustykime žiedais ir sudėkime į dubenį, užpilkime aliejumi ir pamaišykime (galima ir patrinti, kad išsiskirtų sultys). Pridėkime du didelius šaukštus granatų marinato, čiobrelių, druskos ir šviežiai maltų pipirų. Viską išmaišykime, sudėkime kiaulienos nugarinės gabalėlius ir vėl išmaišykime, kad mėsa pasisotintų marinato. Uždenkime ir palaikykime šaldytuve 3-4 valandas (retkarčiais dubenyje pamaišykite mėsą, kad sultys nenuvarvėtų vien į dubens apačią);- 4
Kepkime marinuotus šašlykus ant iešmų, iki visos pusės bus gerai įrudusios!- 5
Valgykime su pomidorais, svogūnų laiškais ir likusiu granatų padažu / marinatu. Garnyrui puikiai tiks ryžiai.Susiję receptai - 2