Kalendra

Kalendra — skėtinių šeimos vienmetis žolinis augalas stačiais viršuje šakotais stiebais (apie 50 cm) ir suskaidytais į daugelį siaurų skiltelių lapais. Lapai neretai naudojami kaip prieskonis salotoms, padažams, troškiniams pagardinti. Dėl eterinio aliejaus, esančio kalendros sudėtyje, ši skleidžia specifinį malonų kvapą.

Kalendra: susiję receptai
Trinta moliūgų ir kario sriuba
45 min.
Šiandieną gaminame trintą moliūgų sriubą, pagardintą imbieru, kariu ir kokosų pienu. Turtinga skonių sriuba paliks gerą įspūdį!
Meksikietiškos pupelių salotos
20 min.
Sočios, aštrios ir tuo pat metu gaivios pupelių salotos. Gaminame namuose, receptas su nuotraukomis.
Tailandietiška sriuba
60 min.
Tegul šaknys tailandietiško sriubos, bet skonis - lietuviškas. Puiki sriuba su kokosų pienu ir grybais. Receptas paįvairinti kasdienį meniu!
Šernienos troškinys
240 min.
Jeigu trobelės neaplenkė medžiotojai... Šernienos troškinys pasotins, kai lauke siaučia šaltas šiaurys. Pasiruoškite ilgai marinuoti ir troškinti laukinę mėsytę!
Trinta moliūgų ir morkų sriuba
90 min.
Šiandiena namuose gaminame trintą moliūgų ir morkų sriubą. Porcijos daugiau nei pakanka keturių asmenų šeimai!
Šašlykai - granatų sulčių marinatas
90 min.
Teko girdėti, kad Gruzijoje kiaulienos šašlyką marinuoja būtent granatų sultyse. Išbandykite šį receptą ir pamatysite, jog pikantišku šašlyko skoniu bus patenkinti visi pasivaišinę!
Vištienos padažas
20 min.
Kokiu padažu užpilate vištienos patiekalus? Česnakiniu? Grietinės? Provanco žolelių? Pabandykime pasigaminti gardų vištienos padažą.
Įdarytos paprikos
70 min.
Visuomet malonu virtuvėje improvizuoti - įdarytos paprikos suteikia tam žalią šviesą: kuom įdarysite, su kuo valgysite, kaip papuošite?
Lavašas su lašiša
20 min.
Keletą valandų prieš susirenkant draugams paruoškite lavašą su lašiša ir visi - net tie, kurie nevalgo porų - susikąs liežuvį!
Aštri vištiena
60 min.
Aštriai paruošta vištienos krūtinėlė su daržovėmis. Aštrumas priklausys nuo čili pipiro ir paprikos kiekio - skanaus!