Trinta moliūgų ir morkų sriuba

Šiandiena namuose gaminame trintą moliūgų ir morkų sriubą. Porcijos daugiau nei pakanka keturių asmenų šeimai!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.80 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 5
Loading...
4.80 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 5
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Trinta moliūgų ir morkų sriuba

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Moliūgą supjaustykime stambesniais kubeliais, sumaišykime su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir paskleiskime kepimo formoje. Kepkime iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes, kol suminkštės;
  • 2
    Keptuvėje su sviestu ir alyvuogių aliejumi apkepkime svogūną (iki suminkštės ir pagels);
  • 3
    Puode užvirkime 3 stiklines daržovių sultinio, sudėkime nestambiai pjaustytas morkas, apkeptus svogūnus. Šiek tiek pavirkime ir sudėkime orkaitėje jau suminkštėjusius moliūgo gabalėlius. Pagardinkime sriubą druska, šviežiai maltais pipirais, kalendra, žiupsneliu čili pipiro prieskonio ir maltų kmynų;
  • 4
    Nupilkime sultinį į atskirą dubenį, patraukime puodą nuo kaitros ir elektriniu trintuvu susmulkinkime išvirusias daržoves. Supilkime sultinį atgal į puodą, maišydami užvirkime, supilkime stiklinę pieno, įspauskime 2 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą