Žalia žolė, bet ne žolė, su uodega, bet ne pelė... kas? Špinatų sriuba!
Sudėtinės dalys
- Špinatai, 250 g
- Bulvės, 500 g
- Svogūnas, 1 vnt.
- Vištienos sultinys, 1 l
- Sviestas, 3 v. šaukštai
- Muskatas, žiupsnelis
- Malti pipirai, žiupsnelis
- Druska, žiupsnelis
Gaminimas
- 1Bulves nuskutame, supjaustome nedideliais gabalėliais ir suberiame į puodą su sultiniu. Uždedame ant kaitros;
- 2
Susmulkiname svogūną ir apkepame svieste. Pagardiname druska, pipirais ir žiupsneliu muskato. Sudedame į puodą su sultinyje verdančiomis bulvėmis;- 3
Užverdame ir toliau verdame ant silpnos kaitros apie 15 min.- 4
Sudedame smulkintus špinatus arba, kaip šiuo atveju, šaldytus špinatus. Paverdame 4-5 min. Skystį nukošiame į atskirą indą. Tirščius sutriname trintuve. Skystį grąžiname atgal į puodą ir maišant užverdame trintsriubę (kam patinka, galima užvirti su grietinėle - reikėtų supilti pusę stiklinės grietinėlės ir užvirti);- 5
Patiekiame sriubą su grietine ir skrebučiais.Susiję receptai - 2