Pikantiškos kreminės grybų sriubos receptas
Gaminame kreminę grybų siurbą, tačiau visai ne trintą. Susidomėjote? Paįvairinkite savo sriubų menių šia puikia grybų sriuba ir Jūs.
Paruošimo 10min. | Gaminimo
min.
Loading...
Loading...
Paruošimo 10min. | Gaminimo
min.
Sudėtinės dalys
-
Morkos, 1 vnt.
-
Pievagrybiai, 500 g
-
Daržovių sultinys, 600 ml
-
Raudonas vynas, 400 ml
-
Svogūnas, 2 vnt.
-
Česnakas, 1 skiltelė
-
Čiobreliai, pagal skonį
-
Alyvuogių aliejus, pagal skonį
-
Druska, pagal skonį
-
Kokosų pienas, 200 ml
Gaminimas
- 1
Kruopščiai nuplauname pievagrybius ir nusausinus vandens perteklių, supjaustome į 2-3 dalis kiekvieną grybą.
- 2
Dideliame puode įkaitiname aliejų, beriame smulkintą svogūną ir apkepame keltą minučių maišant. Pridedame griežinėliais pjaustytas morkas, troškiname kartu su svogūnu.
- 3
Galiausiai dedame į puodą traiškytą česnako skiltelę, čiobrelius bei smulkintus pievagrybius, aktyviai maišant apkepame (5 min.).
- 4
Pilame sausą raudonąjį vyną, neuždengiame puodo, kad alkoholis spėtų išgaruoti ir patroškiname dar 5 min.
- 5
Galiausiai supilame daržovių sultinį ir verdame šią sriubą ant mažos kaitros dar 40 min.
- 6
Pabaliname sriubą kokoso pienu, pagardiname šviežiais krapais ir petražolėmis. Kreminė grybų sriuba išvirta!
Susiję receptai