Sudėtinės dalys:
-
Daržovių sultinys, 800 ml
-
Morkos, 2 vnt.
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Petražolės, pagal skonį
-
Sviestas, 40 g
-
Rūgštynės, 400 g
-
Kiaušinis, 2 vnt.
-
Miltai, 2 v. šaukštai
-
Malti pipirai, pagal skonį
-
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
- Kietai išverdame du kiaušinius;
- Kruopščiai atrenkame ir nuplauname šviežias rūgštynes, sudedame į puodą su nedideliu kiekiu vandens ir verdame 10 minučių. Išvirusias rūgštynes petrinae sieteliu;
- Puode užverdame daržovių arba mėsos sultinį;
- Smulkiai supjaustome morkas, svogūną ir petražoles. Į puodą dedame sviesto ir pastatome ant kaitros – svieste apkepame smulkintas daržoves, įdedame keletą šaukštų miltų ir taip pat pakepiname, kol išputos. Į puodą supilame sultinį ir sudedame trintas rūgštynes, pagardiname maltais pipirais ir druska. Sriubą išmaišome ir verdame ant silpnos kaitros dar 10 min.
- Supilstome rūgštynių sriubą į lėkštes, pagardiname grietine ir įdedame kietai virto kiaušinio. Skanaus!