Rūgštynių sriubos receptas

Gardžių lietuviškų vasaros patiekalų meniu - rūgštynių sriubos receptas! Gaminame namuose.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.25 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...
4.25 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Rūgštynių sriubos receptas

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Kietai išverdame du kiaušinius;
  • 2
    Kruopščiai atrenkame ir nuplauname šviežias rūgštynes, sudedame į puodą su nedideliu kiekiu vandens ir verdame  10 minučių. Išvirusias rūgštynes petrinae sieteliu;
  • 3
    Puode užverdame daržovių arba mėsos sultinį;
  • 4
    Smulkiai supjaustome morkas, svogūną ir petražoles. Į puodą dedame sviesto ir pastatome ant kaitros - svieste apkepame smulkintas daržoves, įdedame keletą šaukštų miltų ir taip pat pakepiname, kol išputos. Į puodą supilame sultinį ir sudedame trintas rūgštynes, pagardiname maltais pipirais ir druska. Sriubą išmaišome ir verdame ant silpnos kaitros dar 10 min.
  • 5
    Supilstome rūgštynių sriubą į lėkštes, pagardiname grietine ir įdedame kietai virto kiaušinio. Skanaus!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą