Sudėtinės dalys
- Kukurūzai, 600 g
- Svogūnas, 1 vnt.
- Česnakas, 1 skiltelė
- Kokosų pienas, 400 ml
- Daržovių sultinys, 300 ml
- Baltas vynas, 100 ml
- Čili pipiras, 1/2 a. šaukštelis
- Sviestas, 1 v. šaukštas
- Druska, pagal skonį
Gaminimas
- 1Statome puodą ant kaitros ir svieste (1 v.š) apkepiname smulkintą svogūną ir 1/2 čili pipiro (smulkintas kartu su sėklytėm). Pilame pusę stiklinės vyno, pamaišome pusę minutės, leidžiame alkoholiui išgaruoti. Tuomet supilame kokosų pieną ir daržovių sultinį, suberiame konservuotus kukurūzus, verdame 10 min.
- 2
Patikriname, ar kukurūzai pervirė. Galime atskirti sriubos tirščius nuo skysčio (nukošiame į kitą puodą). Tirštimą sutriname elektriniu trintuvu ir sudedame atgal į sriubos skystį - išmaišome ir dedame ant kaitros užvirti. ARBA galime trinti kartu su skysčiu, tačiau gali būti sunkiau sutrinti iki vientisos masės (priklausomai nuo el.trintuvo). Paragaujame sriubą ir jeigu reikia papildomai pagardiname druska. - 2
Susiję receptai