Man sriuba be morkų, tai ne sriuba...
Sudėtinės dalys
-
Vištienos sultinys, 5 stiklinės
-
Vištiena, 200 g
-
Citrinžolė, pagal skonį
-
Imbieras, 1 a. šaukštelis
-
Kiniški grybai fungus, 1 stiklinė
-
Čili pipiras, 1/2 vnt.
-
Kokosų pienas, 400 ml
-
Citrinos sultys, 2 a. šaukšteliai
-
Kalendra, pagal skonį
-
Morkos, 2 vnt.
-
Bazilikas, pagal skonį
-
Svogūnų laiškai, pagal skonį
Gaminimas
- 1Citrinžolės stiebą smulkiai supjaustome, gerai patriname šakute, sumaigome;
- 2
Dideliame sriubos puode ant vidutinės kaitros šildome (pasūdytą) vištienos sultinį;- 3
Keptuvėn dedame šiek tiek sviesto, apkepame tarkuotas morkas, smulkiais gabalėliais pjaustytą vištienos krūtinėlę, prieš baigiant apkepti, pridedame plonomis juostelėmis pjaustytą gabalėlį (1 cm ilgio) imbiero šaknies;- 4
Morkas, vištieną, imbiero šaknį ir anksčiau sutrintą citrinžolę beriame į puodą su verdančiu sultiniu. Pridedame juostelėmis pjaustytų kiniškų grybų (šiuo atveju juodųjų), smulkiai pjaustyto čili pipiro (galime taip pat sumaigyti šakute). Verdame apie 15 min.- 5
Sumažiname kaitrą ir supilame kokosų pieną. Verdame maišant apie 5-8 min. Įspaudžiame 2 a. šaukštelius citrinos sulčių, įmaišome 1 a. šaukštelį rudojo cukraus (citrinos sultimis, cukrumi ir čili pipiru reguliuojame harmoniją tarp rūgštumo, saldumo ir aštrumo);- 6
Ant silpnos ugnies dar paverdame, kol vištiena visiškai išvirs (5 min.);- 7
Supilstome sriubą į dubenėlius, pagardiname šviežiais svogūnų laiškais, kalendra, baziliku.Susiję receptai - 2
Wow, tikrai skaniai atrodo. Aciu.