Tailandietiška sriuba su lietuvišku prisilietimu

Tegul šaknys tailandietiško sriubos, bet skonis - lietuviškas. Puiki sriuba su kokosų pienu ir grybais. Receptas paįvairinti kasdienį meniu!
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 1
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Man sriuba be morkų, tai ne sriuba…

  1. Citrinžolės stiebą smulkiai supjaustome, gerai patriname šakute, sumaigome;
  2. Dideliame sriubos puode ant vidutinės kaitros šildome (pasūdytą) vištienos sultinį;
  3. Keptuvėn dedame šiek tiek sviesto, apkepame tarkuotas morkas, smulkiais gabalėliais pjaustytą vištienos krūtinėlę, prieš baigiant apkepti, pridedame plonomis juostelėmis pjaustytą gabalėlį (1 cm ilgio) imbiero šaknies;
  4. Morkas, vištieną, imbiero šaknį ir anksčiau sutrintą citrinžolę beriame į puodą su verdančiu sultiniu. Pridedame juostelėmis pjaustytų kiniškų grybų (šiuo atveju juodųjų), smulkiai pjaustyto čili pipiro (galime taip pat sumaigyti šakute). Verdame apie 15 min.
  5. Sumažiname kaitrą ir supilame kokosų pieną. Verdame maišant apie 5-8 min. Įspaudžiame 2 a. šaukštelius citrinos sulčių, įmaišome 1 a. šaukštelį rudojo cukraus (citrinos sultimis, cukrumi ir čili pipiru reguliuojame harmoniją tarp rūgštumo, saldumo ir aštrumo);
  6. Ant silpnos ugnies dar paverdame, kol vištiena visiškai išvirs (5 min.);
  7. Supilstome sriubą į dubenėlius, pagardiname šviežiais svogūnų laiškais, kalendra, baziliku.

 

Linkime gardžios sriubos!

Susiję receptai
Atsiliepimai
inaida | 12-23-2013 14:12

Wow, tikrai skaniai atrodo. Aciu.

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą