Tailandietiška sriuba su lietuvišku prisilietimu

Tegul šaknys tailandietiško sriubos, bet skonis - lietuviškas. Puiki sriuba su kokosų pienu ir grybais. Receptas paįvairinti kasdienį meniu!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 1
Loading...
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 1
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Tailandietiška sriuba
Man sriuba be morkų, tai ne sriuba...

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Citrinžolės stiebą smulkiai supjaustome, gerai patriname šakute, sumaigome;
  • 2
    Dideliame sriubos puode ant vidutinės kaitros šildome (pasūdytą) vištienos sultinį;
  • 3
    Keptuvėn dedame šiek tiek sviesto, apkepame tarkuotas morkas, smulkiais gabalėliais pjaustytą vištienos krūtinėlę, prieš baigiant apkepti, pridedame plonomis juostelėmis pjaustytą gabalėlį (1 cm ilgio) imbiero šaknies;
  • 4
    Morkas, vištieną, imbiero šaknį ir anksčiau sutrintą citrinžolę beriame į puodą su verdančiu sultiniu. Pridedame juostelėmis pjaustytų kiniškų grybų (šiuo atveju juodųjų), smulkiai pjaustyto čili pipiro (galime taip pat sumaigyti šakute). Verdame apie 15 min.
  • 5
    Sumažiname kaitrą ir supilame kokosų pieną. Verdame maišant apie 5-8 min. Įspaudžiame 2 a. šaukštelius citrinos sulčių, įmaišome 1 a. šaukštelį rudojo cukraus (citrinos sultimis, cukrumi ir čili pipiru reguliuojame harmoniją tarp rūgštumo, saldumo ir aštrumo);
  • 6
    Ant silpnos ugnies dar paverdame, kol vištiena visiškai išvirs (5 min.);
  • 7
    Supilstome sriubą į dubenėlius, pagardiname šviežiais svogūnų laiškais, kalendra, baziliku.
Susiję receptai
Atsiliepimai
inaida | 12-23-2013 14:12

Wow, tikrai skaniai atrodo. Aciu.

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą