Tiems, kas moliūgą regi tik kaip patiekalą desertams, patiks ir ši saldi moliūgų sriuba!
Sudėtinės dalys
- Moliūgas, 500 g
- Pienas, 2 stiklinės
- Sviestas, 2 v. šaukštai
- Citrinos žievelė, 1 a. šaukštelis
- Cinamonas, 1 a. šaukštelis
- Cukrus, 3 v. šaukštai
- Manų kruopos, 2 v. šaukštai
- Druska, pagal skonį
Gaminimas
- 1Moliūgą supjaustome kubeliais ir užpylę stikline sūdyto vandens patroškiname puode (20 min.). Tuomet moliūgo gabalėlius pertriname per sietelį, užpilame pienu ir padedame ant silpnos kaitros.
- 2
Į sriubą taip pat įdedame keletą šaukštų manų kruopų, sviesto ir cukraus, pagardiname cinamonu ir tarkuota citrinos žievele. Ilgai virti nereikai - vos 5 min. Patiekiame su grietinėle. Gero apetito! - 2
Susiję receptai