Sudėtinės dalys:
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Morkos, 1 vnt.
-
Pankolio šaknis, 1 vnt.
-
Pomidorų pasta, 1 a. šaukštelis
-
Krevetės, 250 g
-
Daržovių sultinys, 2 l
-
Pomidorai (konservuoti), 400 g
-
Druska, pagal skonį
-
Malti pipirai, pagal skonį
-
Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
Gaminimas:
Aš tiesiog myliu sriubas – trintas ir tradicines, tirštas ir sultinius… Matyt, veikia dar vaikystėje įskiepyta tiesa, kad sriubą sveika valgyti, kad šiltą ir skystą maistą skrandis kur kas labiau mėgsta. Palankus požiūris į sriubas verčia ieškoti įvairesnių jos receptų – kad skirtinga sriuba būtų galima mėgautis bent 3 kartus per savaitę.
Šiandien gaminsime vienų populiariausių jūros gėrybių – krevečių – sriubą. Įmantrių ir sunkiai randamų ingredientų šiam patiekalui tikrai nereikės, pamatysite!
- Pilame šlakelį alyvuogių aliejaus į gilią keptuvę. Ant vidutinės kaitros apkepame smulkintas daržoves: svogūną, morką, pankolio šakniavaisių. Troškiname apie 6-8 min. kol suminkštės. Įmaišome 1 a. šaukštelį pomidorų pastos.
- Į keptuvę sudedame virtas krevetes, šakute sutraiškytus konservuotus pomidorus su sultimis, gerai išmaišome ir troškiname keletą minučių.
- Puode užverdame daržovių sultinį ir į jį supilame keptuvės turinį, paverdame 5-8 minutes, kol krevetės “suapvalės”. Pagardiname žiupsneliu druskos, maltais pipirais ir krapais.
Gero apetito!