Krevečių ir daržovių sriuba

Jūros gėrybių ir daržovių sriubos receptas. Paprastas kaip tradicinė pomidorų sriuba. Pradedam!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading...
4.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Krevečių sriuba
Aš tiesiog myliu sriubas - trintas ir tradicines, tirštas ir sultinius... Matyt, veikia dar vaikystėje įskiepyta tiesa, kad sriubą sveika valgyti, kad šiltą ir skystą maistą skrandis kur kas labiau mėgsta. Palankus požiūris į sriubas verčia ieškoti įvairesnių jos receptų - kad skirtinga sriuba būtų galima mėgautis bent 3 kartus per savaitę.   Šiandien gaminsime vienų populiariausių jūros gėrybių - krevečių - sriubą. Įmantrių ir sunkiai randamų ingredientų šiam patiekalui tikrai nereikės, pamatysite!

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Pilame šlakelį alyvuogių aliejaus į gilią keptuvę. Ant vidutinės kaitros apkepame smulkintas daržoves: svogūną, morką, pankolio šakniavaisių. Troškiname apie 6-8 min. kol suminkštės. Įmaišome 1 a. šaukštelį pomidorų pastos.
  • 2
    Į keptuvę sudedame virtas krevetes, šakute sutraiškytus konservuotus pomidorus su sultimis, gerai išmaišome ir troškiname keletą minučių.
  • 3
    Puode užverdame daržovių sultinį ir į jį supilame keptuvės turinį, paverdame 5-8 minutes, kol krevetės "suapvalės". Pagardiname žiupsneliu druskos, maltais pipirais ir krapais.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą