Aš tiesiog myliu sriubas - trintas ir tradicines, tirštas ir sultinius... Matyt, veikia dar vaikystėje įskiepyta tiesa, kad sriubą sveika valgyti, kad šiltą ir skystą maistą skrandis kur kas labiau mėgsta. Palankus požiūris į sriubas verčia ieškoti įvairesnių jos receptų - kad skirtinga sriuba būtų galima mėgautis bent 3 kartus per savaitę.
Šiandien gaminsime vienų populiariausių jūros gėrybių - krevečių - sriubą. Įmantrių ir sunkiai randamų ingredientų šiam patiekalui tikrai nereikės, pamatysite!
Sudėtinės dalys
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Morkos, 1 vnt.
-
Pankolio šaknis, 1 vnt.
-
Pomidorų pasta, 1 a. šaukštelis
-
Krevetės, 250 g
-
Daržovių sultinys, 2 l
-
Pomidorai (konservuoti), 400 g
-
Druska, pagal skonį
-
Malti pipirai, pagal skonį
-
Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
Gaminimas
- 1Pilame šlakelį alyvuogių aliejaus į gilią keptuvę. Ant vidutinės kaitros apkepame smulkintas daržoves: svogūną, morką, pankolio šakniavaisių. Troškiname apie 6-8 min. kol suminkštės. Įmaišome 1 a. šaukštelį pomidorų pastos.
- 2
Į keptuvę sudedame virtas krevetes, šakute sutraiškytus konservuotus pomidorus su sultimis, gerai išmaišome ir troškiname keletą minučių.- 3
Puode užverdame daržovių sultinį ir į jį supilame keptuvės turinį, paverdame 5-8 minutes, kol krevetės "suapvalės". Pagardiname žiupsneliu druskos, maltais pipirais ir krapais.Susiję receptai - 2