Krevečių ir daržovių sriuba

Jūros gėrybių ir daržovių sriubos receptas. Paprastas kaip tradicinė pomidorų sriuba. Pradedam!
4.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Aš tiesiog myliu sriubas – trintas ir tradicines, tirštas ir sultinius… Matyt, veikia dar vaikystėje įskiepyta tiesa, kad sriubą sveika valgyti, kad šiltą ir skystą maistą skrandis kur kas labiau mėgsta. Palankus požiūris į sriubas verčia ieškoti įvairesnių jos receptų – kad skirtinga sriuba būtų galima mėgautis bent 3 kartus per savaitę.

 

Šiandien gaminsime vienų populiariausių jūros gėrybių – krevečių – sriubą. Įmantrių ir sunkiai randamų ingredientų šiam patiekalui tikrai nereikės, pamatysite!

  1. Pilame šlakelį alyvuogių aliejaus į gilią keptuvę. Ant vidutinės kaitros apkepame smulkintas daržoves: svogūną, morką, pankolio šakniavaisių. Troškiname apie 6-8 min. kol suminkštės. Įmaišome 1 a. šaukštelį pomidorų pastos.
  2. Į keptuvę sudedame virtas krevetes, šakute sutraiškytus konservuotus pomidorus su sultimis, gerai išmaišome ir troškiname keletą minučių.
  3. Puode užverdame daržovių sultinį ir į jį supilame keptuvės turinį, paverdame 5-8 minutes, kol krevetės “suapvalės”. Pagardiname žiupsneliu druskos, maltais pipirais ir krapais.

Gero apetito!

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą