Trintos sriubos nebuvo populiarios mano vaikystėje. Gal net sakyčiau, kad jų visai neteko ragauti iki 15-os metų. Visgi sukūrus savo šeimą, gaminame daugiau įvairesnių sriubų, o trintas sriubas gaminame netgi dažniau nei įprastas. Galbūt todėl, kad jose įvairiausi skoniai persipynę į vientisą harmoniją, kuri, paragavus, tarsi verčia spėlioti, iš ko ji sudaryta... Lygiai toks pat paslaptingas ir šiandienos patiekalas - ryškiai oranžinės spalvos, šilkinės tirštos konsistencijos, kvapni ir saikingai aštri sriuba. O kad sužinotume tiesą, turime pasinaudoti šiuo moliūgų ir kario sriubos receptu.
Sudėtinės dalys
- Morkos, 1 vnt.
- Moliūgas, 500 g
- Vištienos sultinys, 2 stiklinės
- Svogūnas, 1 vnt.
- Česnakas, 1 skiltelė
- Alyvuogių aliejus, pagal skonį
- Imbieras, 1 v. šaukštas
- Karis, 1 a. šaukštelis
- Kalendra, pagal skonį
- Kuminas, pagal skonį
- Sviestas, 2 v. šaukštai
- Laurų lapai, pagal skonį
- Malti pipirai, pagal skonį
- Druska, pagal skonį
- Pankolio šaknis, 2 v. šaukštai
- Kokosų pienas, 100 ml
Gaminimas
- 1Pradedame supjaustydami moliūgą nedidelėmis skiltelėmis ir sudėdami jas (minkštimu į viršų) ant kepimo formos. Apšlakstome skiltles alyvuogių aliejumi ir dedame kepimo formą į iki 180°C laipsnių įkaitintą orkeitę kepti apie 30 min.
- 2
Tuo metu paruošiame daržoves: nulupame ir susmulkiname svogūną, skiltelę česnako, keletą šaukštų šviežios pankolio šaknies, sutarkuojame morką. Sutriname prieskonius: šiek tiek kalendros ir pipirų žirnelių, šiek tiek kumino sėklyčių, lauro lapą. Puodą statome ant vidutinės kaitros, dedame keletą šaukštų sviesto ir apkepame daržoves - svogūną, česnaką, pankolį - iki pagels. Tuomet pagardiname šaukštu imbiero ir a.šaukšteliu kario, tęsiame kepimą nuolat pamaišydami. Galop beriame morkas ir supilame keletą stiklinių vištienos sultinio, užverdame.- 3
Į puodą su sriuba sudedame apkeptus moliūgus, t.y. atskiriame minkštimą ir jį sudedame į sriubą. Pilame pusę stiklinės kokoso pieno, pagardiname žiupsneliu druskos ir verdame apie 12 min. Tuomet elektriniu trintuvu sutriname sriubą. Patiekiame su grietine arba graikišku jogurtu. Skanaus!Susiję receptai - 2