Moliūgų ir kario sriubos receptas

Trinta moliūgų ir kario sriuba

Ingredientai:

Gaminimas:

Trintos sriubos nebuvo populiarios mano vaikystėje. Gal net sakyčiau, kad jų visai neteko ragauti iki 15-os metų. Visgi sukūrus savo šeimą, gaminame daugiau įvairesnių sriubų, o trintas sriubas gaminame netgi dažniau nei įprastas. Galbūt todėl, kad jose įvairiausi skoniai persipynę į vientisą harmoniją, kuri, paragavus, tarsi verčia spėlioti, iš ko ji sudaryta… Lygiai toks pat paslaptingas ir šiandienos patiekalas – ryškiai oranžinės spalvos, šilkinės tirštos konsistencijos, kvapni ir saikingai aštri sriuba. O kad sužinotume tiesą, turime pasinaudoti šiuo moliūgų ir kario sriubos receptu.

  1. Pradedame supjaustydami moliūgą nedidelėmis skiltelėmis ir sudėdami jas (minkštimu į viršų) ant kepimo formos. Apšlakstome skiltles alyvuogių aliejumi ir dedame kepimo formą  į iki 180°C laipsnių įkaitintą orkeitę kepti apie 30 min.
  2. Tuo metu paruošiame daržoves: nulupame ir susmulkiname svogūną, skiltelę česnako, keletą šaukštų šviežios pankolio šaknies, sutarkuojame morką. Sutriname prieskonius: šiek tiek kalendros ir pipirų žirnelių, šiek tiek kumino sėklyčių, lauro lapą. Puodą statome ant vidutinės kaitros, dedame keletą šaukštų sviesto ir apkepame daržoves – svogūną, česnaką, pankolį – iki pagels. Tuomet pagardiname šaukštu imbiero ir a.šaukšteliu kario, tęsiame kepimą nuolat pamaišydami. Galop beriame morkas ir supilame keletą stiklinių vištienos sultinio, užverdame.
  3. Į puodą su sriuba sudedame apkeptus moliūgus, t.y. atskiriame minkštimą ir jį sudedame į sriubą. Pilame pusę stiklinės kokoso pieno, pagardiname žiupsneliu druskos ir verdame apie 12 min. Tuomet elektriniu trintuvu sutriname sriubą. Patiekiame su grietine arba graikišku jogurtu. Skanaus!

 

Apkepame daržoves