Šalta tradicinė ispanų Gaspačo sriuba

Gaspačo - tik keletas minučių ir paruošite sriubą, kurią dažnai ruošia Ispanijoje...
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Tradicinės Gaspačo (isp. Gazpacho) sriubos receptas:

  1. Nulupkite ir supjaustykite stambiau agurkus (galite pašalinti sėklas);
  2. Nulupkite svogūną ir visus ingredientus dėkite į puodą;
  3. Naudodamiesi elektriniu smulkintuvu pirmiausia keletą kartų spustelkite prietaiso veikimą, kad didesni daržovių gabaliukai būtų susmulkinti ir tuomet įjunkite prietaisą visu pajėgumu iki masė taps vientisa;
  4. Galite praskiesti masę vandeniu iki reikiamo tirštumo;
  5. Sriubą reikėtų palaikyti šaldytuve bent keletą valandų iki valgio, kad ši atšaltų;
  6. Supilstykite į lėkštes ir papuoškite mėtos lapeliais.;

Pastaba: šaltsriubė šaldytuve gali išbūti nepakeitusi skonio savybių iki 2 dienų. Jeigu šaltsriubė turi nemalonų svogūno kvapą, rekomenduojama naudoti raudonąjį svogūną.

Susiję receptai
Atsiliepimai
Jokūbas | 11-8-2012 13:11

Linai, teisingai pastebėjai – daugeliu atvejų tradicinės Gaspacho šaltsriubės pagrindą sudaro pomidorai. O actą galima keisti citrinos sultimis :)

Lino | 11-5-2012 10:11

Siaip jau “Gaspacho” sudetis – pomidorai, svogunai, cesnakai, galima ideti agurko, baltos duonos ir be abejo – aliejus-actas. Druska pagal skoni

Rimančiukas | 10-31-2011 18:10

Kai perskaičiau ingredientus, maniau, kad čia pusiau saldžios sriubos receptas :D bet paskui supratau, kad jogurtas ir klevų sirupas tik pagardina šią sriubą.

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą