Tradicinės Gaspačo (isp. Gazpacho) sriubos receptas:
Sudėtinės dalys
- Agurkai, 800 g
- Svogūnas, 1/4 vnt.
- Česnakas, 1 skiltelė
- Jalapeno pipiras, 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
- Citrinos sultys, 2 v. šaukštai
- Klevų sirupas, 1 a. šaukštelis
- Druska, 1 a. šaukštelis
- Jogurtas, 180 ml
- Vanduo, 200 ml
Gaminimas
- 1Nulupkite ir supjaustykite stambiau agurkus (galite pašalinti sėklas);
- 2
Nulupkite svogūną ir visus ingredientus dėkite į puodą;- 3
Naudodamiesi elektriniu smulkintuvu pirmiausia keletą kartų spustelkite prietaiso veikimą, kad didesni daržovių gabaliukai būtų susmulkinti ir tuomet įjunkite prietaisą visu pajėgumu iki masė taps vientisa;- 4
Galite praskiesti masę vandeniu iki reikiamo tirštumo;- 5
Sriubą reikėtų palaikyti šaldytuve bent keletą valandų iki valgio, kad ši atšaltų;- 6
Supilstykite į lėkštes ir papuoškite mėtos lapeliais.;Susiję receptai - 2
Linai, teisingai pastebėjai – daugeliu atvejų tradicinės Gaspacho šaltsriubės pagrindą sudaro pomidorai. O actą galima keisti citrinos sultimis 🙂
Siaip jau “Gaspacho” sudetis – pomidorai, svogunai, cesnakai, galima ideti agurko, baltos duonos ir be abejo – aliejus-actas. Druska pagal skoni
Kai perskaičiau ingredientus, maniau, kad čia pusiau saldžios sriubos receptas 😀 bet paskui supratau, kad jogurtas ir klevų sirupas tik pagardina šią sriubą.