Puikus patiekalas improvizacijai - kuriuos džiovintus ar šaldytus vaisius naudoti? Kokio tirštumo sriubą pamėgs šeima? Valgyti šiltą, ar valgyti atšaldytą? Galbūt dėl to saldžioji šaltsriubė sugeba įtikti daugeliui.
Sudėtinės dalys
-
Vanduo, 2 l
-
Cinamonas, žiupsnelis
-
Gvazdikėliai, pagal skonį
-
Cukrus, 3 v. šaukštai
-
Džiovintos slyvos, 1/2 stiklinės
-
Džiovinti obuoliai, 1 stiklinė
-
Razinos, 1/3 stiklinė
-
Makaronai, 2/3 stiklinės
-
Aviečių uogienė, 1 stiklinė
-
Spanguolės, pagal skonį
-
Krakmolas, 1 v. šaukštas
Gaminimas
- 1Į puodą supilame 2 l vandens. Įberiame žiupsnelį cinamono, keletą džiovintų gvazdikėlių, 2-3 šaukštus cukraus.
- 2
Vandeniui užvirus sudedame džiovintas slyvas, džiovintus obuolius, razinas, makaronus, saują spanguolių (rūgštumui suteikti) arba pusės citrinos sulčių. Dedame gerą saują šaldytų aviečių arba stiklinę aviečių uogienės.- 3
Verdame apie 15 min., tuomet pusėje stiklinės šalto vandens išmaišome šaukštą krakmolo ir maišant sriubą supilame į ją. Sriuba ims tirštėti, tuomet nuimame puodą nuo kaitros ir leidžiame sriuai atvėsti.Susiję receptai - 2