Gaspačo sriubos receptas | gaivu ir gardu

Gaspačo sriuba puikiai tiks pakeisti šiltu metu ypač pamėgtus šaltibarščius. Ispaniška sriuba turi daugybę variacijų, todėl skonis neatsibos...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Gaspačo sriuba
Kai vasaros dienos tokios karštos, į šiltą maistą pažiūrėti nė nesinori. Tradicinės Gaspačo receptu dalinomės kiek anksčiau, šį kartą išbandysime "raudoną" variantą - šaltos sriubos pagrindas bus pomidorai ir raudonosios paprikos.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Dideliame puode sudedame stambiai smulkintas daržoves: svogūną, česnaką, paprikas, 2/3 ilgavaisio agurko, konservuotus pomidorus (odelę nulupame), keletą saliero stiebų. Elektriniu trintuvu pirmiausia mažomis apsukomis ir vėliau - maksimaliomis, susmulkiname ingredientus iki vientisos masės;
  • 2
    Pagardiname trintas daržoves keletu šaukštų alyvuogių aliejaus, šlakeliu citrinos sulčių, puse a.š. acto, šviežiai maltais pipirais, žiupsneliu druskos, šlakeliu sojos padažo;
  • 3
    Į puodą supilame pomidorų sultis, viską gerai išmaišome. Sriuba paruošta! Dedame į šaldytuvą pastovėti bent keletą valandų (kad persipintų daržovių skonis ir aromatas). Valgome su virtomis bulvėmis arba balta duonele. Sriubos pakaks 5-6 porcijoms.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą