Gaspačo sriubos receptas | gaivu ir gardu

Gaspačo sriuba

Ingredientai:

Gaminimas:

Kai vasaros dienos tokios karštos, į šiltą maistą pažiūrėti nė nesinori. Tradicinės Gaspačo receptu dalinomės kiek anksčiau, šį kartą išbandysime “raudoną” variantą – šaltos sriubos pagrindas bus pomidorai ir raudonosios paprikos.

  1. Dideliame puode sudedame stambiai smulkintas daržoves: svogūną, česnaką, paprikas, 2/3 ilgavaisio agurko, konservuotus pomidorus (odelę nulupame), keletą saliero stiebų. Elektriniu trintuvu pirmiausia mažomis apsukomis ir vėliau – maksimaliomis, susmulkiname ingredientus iki vientisos masės;
  2. Pagardiname trintas daržoves keletu šaukštų alyvuogių aliejaus, šlakeliu citrinos sulčių, puse a.š. acto, šviežiai maltais pipirais, žiupsneliu druskos, šlakeliu sojos padažo;
  3. Į puodą supilame pomidorų sultis, viską gerai išmaišome. Sriuba paruošta! Dedame į šaldytuvą pastovėti bent keletą valandų (kad persipintų daržovių skonis ir aromatas). Valgome su virtomis bulvėmis arba balta duonele. Sriubos pakaks 5-6 porcijoms.