Saldžios sriubos receptas

Saldžios sriubos receptas

Ingredientai:

Gaminimas:

Puikus patiekalas improvizacijai – kuriuos džiovintus ar šaldytus vaisius naudoti? Kokio tirštumo sriubą pamėgs šeima? Valgyti šiltą, ar valgyti atšaldytą? Galbūt dėl to saldžioji šaltsriubė sugeba įtikti daugeliui.

  1. Į puodą supilame 2 l vandens. Įberiame žiupsnelį cinamono, keletą džiovintų gvazdikėlių, 2-3 šaukštus cukraus.
  2. Vandeniui užvirus sudedame džiovintas slyvas, džiovintus obuolius, razinas, makaronus, saują spanguolių (rūgštumui suteikti) arba pusės citrinos sulčių. Dedame gerą saują šaldytų aviečių arba stiklinę aviečių uogienės.
  3. Verdame apie 15 min., tuomet pusėje stiklinės šalto vandens išmaišome šaukštą krakmolo ir maišant sriubą supilame į ją. Sriuba ims tirštėti, tuomet nuimame puodą nuo kaitros ir leidžiame sriuai atvėsti.

Saldžios sriubos receptas išbandytas!

Išbandyk kitus sriubų receptus ››