Šalta tradicinė ispanų Gaspačo sriuba

Gaspačo šalta sriuba - šaltsriu

Ingredientai:

Gaminimas:

Tradicinės Gaspačo (isp. Gazpacho) sriubos receptas:

  1. Nulupkite ir supjaustykite stambiau agurkus (galite pašalinti sėklas);
  2. Nulupkite svogūną ir visus ingredientus dėkite į puodą;
  3. Naudodamiesi elektriniu smulkintuvu pirmiausia keletą kartų spustelkite prietaiso veikimą, kad didesni daržovių gabaliukai būtų susmulkinti ir tuomet įjunkite prietaisą visu pajėgumu iki masė taps vientisa;
  4. Galite praskiesti masę vandeniu iki reikiamo tirštumo;
  5. Sriubą reikėtų palaikyti šaldytuve bent keletą valandų iki valgio, kad ši atšaltų;
  6. Supilstykite į lėkštes ir papuoškite mėtos lapeliais.;

Pastaba: šaltsriubė šaldytuve gali išbūti nepakeitusi skonio savybių iki 2 dienų. Jeigu šaltsriubė turi nemalonų svogūno kvapą, rekomenduojama naudoti raudonąjį svogūną.