Pikantiškos kreminės grybų sriubos receptas

Pikantiška kreminė pievagrybių sriuba

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Kruopščiai nuplauname pievagrybius ir nusausinus vandens perteklių, supjaustome į 2-3 dalis kiekvieną grybą.
  2. Dideliame puode įkaitiname aliejų, beriame smulkintą svogūną ir apkepame keltą minučių maišant. Pridedame griežinėliais pjaustytas morkas, troškiname kartu su svogūnu.
  3. Galiausiai dedame į puodą traiškytą česnako skiltelę, čiobrelius bei smulkintus pievagrybius, aktyviai maišant apkepame (5 min.).
  4. Pilame sausą raudonąjį vyną, neuždengiame puodo, kad alkoholis spėtų išgaruoti ir patroškiname dar 5 min.
  5. Galiausiai supilame daržovių sultinį ir verdame šią sriubą ant mažos kaitros dar 40 min.
  6. Pabaliname sriubą kokoso pienu, pagardiname šviežiais krapais ir petražolėmis. Kreminė grybų sriuba išvirta!