Ramunėlės trinta špinatų sriuba

Trinta špinatų sriuba

Ingredientai:

Gaminimas:

Žalia žolė, bet ne žolė, su uodega, bet ne pelė… kas? Špinatų sriuba!

  1. Bulves nuskutame, supjaustome nedideliais gabalėliais ir suberiame į puodą su sultiniu. Uždedame ant kaitros;
  2. Susmulkiname svogūną ir apkepame svieste. Pagardiname druska, pipirais ir žiupsneliu muskato. Sudedame į puodą su sultinyje verdančiomis bulvėmis;
  3. Užverdame ir toliau verdame ant silpnos kaitros apie 15 min.
  4. Sudedame smulkintus špinatus arba, kaip šiuo atveju, šaldytus špinatus. Paverdame 4-5 min. Skystį nukošiame į atskirą indą. Tirščius sutriname trintuve. Skystį grąžiname atgal į puodą ir maišant užverdame trintsriubę (kam patinka, galima užvirti su grietinėle – reikėtų supilti pusę stiklinės grietinėlės ir užvirti);
  5. Patiekiame sriubą su grietine ir skrebučiais.

Skanaus!