Sudėtinės dalys:
-
Sviestas, 50 g
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Čili pipiras, 1 vnt.
-
Kalendra, 1 a. šaukštelis
-
Česnakas, 2 skiltelės
-
Daržovių sultinys, 600 ml
-
Bulvės, 600 g
-
Fermentinis sūris, 75 g
-
Druska, 1 pagal skonį
Gaminimas:
Nesudėtinga pagaminti čili sriuba, kurios pagrindą sudaro saldžiosios bulvės…
- Didelėje keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame svogūnus, čili pipirą, kaliandros lapus.
- Turinį maišome keptuvėje ant silpnos ugnies apie 8 min.
- Suberiame smulkiai pjaustytas saldžiąsias bulves bei smulkintą česnaką. Keletą minučių pakepiname.
- Keptuvės turinį supilame į verdantį daržovių sultinį, maišant verdame apie 15-20 min.
- Patiekti galime ir trintą sriubą, tuomet turinį reikėtų sutrinti. Kol karšta, supilstome sriubą į lėkštes ir apdedame juostelėmis pjaustytu fermentiniu sūriu. Apibarstome viršų aitriosios paprikos prieskoniu. Patiekiame su balta duonele.
Ryt varysim gratyubi tai gryzus gaminsiuos sriuba ir itariu kad pyragelius
))Tiesa o i sriuba/pyragelius netinka sushaldytos voveraites? (na kai tik surinkus sudedi juos i saldymo kamera?)arba sudytos/vakuotos savo sultyse?