Šaltibarščių receptas

Tradiciniai lietuviški šaltibarščiai - receptas puikiai tinka vasarą! Gardumas slypi daržovių santykyje ir...
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 1
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Šaltibarščiai – sezoniškas vasaros patiekalas, kurį mes, lietuviai, pradedame gaminti apie gegužės mėnesį ir greičiausiai baigiame rugpjūtį, tiesa? Šios barščių šaltsriubės receptą žino daugelis, turbūt didesnė skonio paslaptis slypi ilgainiui pamėgtame sudėtinių dalių santykyje (tiek individualiai, tiek daržovių ir skysčio) ir šiek tiek daržovių pjaustyme.  Mano variantas.

  1. Kietai išverdame keturis kiaušinius, atvėsiname, nulupame ir susmulkiname.
  2. Bulves nuskutame, supjaustome netaisyklingos formos gabalėliais ir beriame į keptuvę su šlakeliu aliejaus, uždengiame ir nuolat pamaišant kepame ant vidutinės kaitros (leidžiame apskrusti). Iškeptas pagardiname šviežaus raudonėlio lapeliais.
  3. Į puodą statome tarką ir (per stambiąją tarkos dalį) sutarkuojame 1/2 ilgavaisio agurko (taip išsiskiria daugiau sulčių ir šaltsriubės konsistencija išlieka vientisesnė) . Beriame marinuotus burokėlius, smulkintus šviežius svogūno laiškus ir krapus. Pasūdome žiupsneliu druskos, užpilame 1 l kefyro (naudoju 2,5% riebumo), išmaišome ir dedame į šaldytuvą iki tieksime ant stalo.
  4. Sriubą tiekiame šaltą: išpilstome į lėkštes, ant viršaus užbarstome kiaušinio. Keptas (arba virtas) bulves patiekiame atskiruose dubenėliuose. Gero apetito!

P.S. užteks pavalgyti 4-5 asmenims

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą