Šios salotos tiks ir pietums, ir vakarienei. Gaminti užtruksime vos 20 min. (pupeles išsivirti ir atvėsinti reikėtų iš anksto)
Sudėtinės dalys
- Pupelės, 200 g
- Raudonoji paprika, 1 vnt.
- Kukurūzai, 200 g
- Raudonasis svogūnas, 1/2 vnt.
- Česnakas, 1 skiltelė
- Čili prieskoniai, žiupsnelis
- Vyno actas, 50 ml
- Citrinos sultys, 1 v. šaukštas
- Alyvuogių aliejus, 50 ml
- Cukrus, 1 v. šaukštas
- Kuminas, pagal skonį
- Kalendra, pagal skonį
Gaminimas
- 1Salotų dubenyje sumaišome virtas baltąsias pupeles, konservuotus kukurūzus, smulkintą saldžiąją papriką ir pusę smulkinto raudonojo svogūno. Pagardiname žiupsneliu druskos ir maltų čili prieskonių.
- 2
Gaminame užpilą meksikietiškoms salotoms. Į ketvirtį stiklinės aliejaus, pilame ketvirtį stiklinės vyno acto, 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių ir tiek pat cukraus. Česnaką sutraiškome ir susmulkiname peiliu, suberiame į užpilą. Pastarąjį taip pat pagardiname trupučiu malto kumino ir kalendros. Užpilą išmaišome iki vientisos emulsijos, kad cukrus būtų ištirpęs. - 2
Susiję receptai