Sudėtinės dalys:
-
Kiaulienos faršas, 500 g
-
Džiovintos slyvos, 100 g
-
Druska, pagal skonį
-
Malti pipirai, pagal skonį
-
Kiaušinis, 1 vnt.
-
Batonas, 70 g
-
Pienas, 70 ml
Gaminimas:
- Džiovintas slyvas panardiname į verdantį vandenį ir palaikome bent 20 min. (taip ir nuplausime, ir slyvos bus mažiau saldžios);
- Kiaulienos (arba vištienos) faršą dedame į didelį dubenį. Piene išmirkome keletą batono riekių ir sudedame į dubenį su faršu. Įkulame kiaušinį, pagardiname druska ir pipirais, gerai išminkome;
- Iš taip paruoštos mėsos darome įdarytus kotletus: formuojame blyną, jo viduryje dedame 2-3 džiovintas slyvas, galus užspaudžiame, suformuojame pailgą apvalų kotletą;
- Kotletus apkepame keptuvėje tiek, kad ir viršus, ir apačia apskrustų;
- Įdarytus kotletus pašauname į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25 min.
- Patiekiame su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis. Skanaus!