Šiandieną vakarop stabtelėjau ant centrinio Kauno pašto laiptų, žiū - daržovių prekyvietė. Labai apsidžiaugiau, nes penktadienio vakarą visai nesinorėjo stovėti ilgoje prekybos centro eilėje. Čia radau daržovių, tarp kurių ypač lieknos cukinijos. Jas šiandieną įdarysime!
Sudėtinės dalys
- Morkos, 1 vnt.
- Cukinija, 2 vnt.
- Raudonoji paprika, 1 vnt.
- Svogūnas, 1 vnt.
- Pievagrybiai, 150 g
- Kiaulienos faršas, 200 g
- Malti pipirai, pagal skonį
- Druska, pagal skonį
- Pomidorų padažas, 1 v. šaukštas
Gaminimas
- 1Perpjauname cukinijas išilgai pusiau, išskobiame minkščiausią dalį, sėklytes. Cukinijos vidų pabarstome prieskoniais, smulkia druska, šviežiai maltais pipirais (kartu su įdaro sultimis, prieskoniai susigers į cukiniją);
- 2
Į įkaitintą keptuvę dedame smulkintą svogūną, morką, papriką bei keletą minučių patroškiname. Suberiame smulkintus pievagrybius, apkepame, kol pievagrybiai paruduos, sudedame kiaulienos faršą, patroškiname. Įmaišome šaukštą pomidorų padažo;- 3
Įdarą paskirstome cukinijų laiveliuose, kuriuos sudedame į kepimo formą ir pašauname į iki 180 įkaitintą orkaitę 45-60 min.Susiję receptai - 2