Traški kalakutiena ir daržovės saldžiarūgščiame padaže

Ruošiame kalakutieną kinietiškai. Traškūs kalakutienos gabalėliai ir daržovės saldžiarūgščiame padaže.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.86 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading...
4.86 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Traški kalakutiena ir daržovės saldžiarūgščiame padaže
Šiandien gaminsime kalakutieną kinietiškai. Tuo pačiu metu: virsime ryžius, kepsime kalakutieną bei troškinsime daržoves.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Iš anksto pasiruošiame mėsą - naudosime kalakutienos krūtinėlę. Ją supjaustome nedidelėm juostelėm, išmušam ir sumarinuojam. Marinatui naudojam smulkintą česnaką, baziliką, druską, šviežiai maltus pipirus, šlakelį citrinos sulčių, šiek tiek tarkuoto imbiero. Įdedam keletą šauktų majonezo, šaukštą pomidorų padažo viską gerai paskirstome ant mėsos, išmaišome ir palaikome keletą valandų.
  • 2
    Ruošiame ryžius. Suberiame ryžius į dubenį, keletą kartų nuplauname. Tuomet suberiame į verdantį vandenį, pagardintą šlakeliu vyno acto, žiupsneliu druskos ir šaukštu alyvuogių aliejaus. verdame apie 15 min., tuomet įmaišome 1/4 malto kario prieskonio.
  • 3
    Kepame kalakutienos gabalėlius. Atskirai kiekvieną mėsos gabalėlį apvoliojame kukurūzų krakmole ir dedame į gerai įkaitintą keptuvę, aliejaus turi būti ne per mažai. Kepame kol kalakutienos gabalėliai gražiai apskrus ir įgaus aukso atspalvį.
  • 4
    Troškiname daržoves. Į įkaitintą gilią keptuvę pilame aliejaus ir dedame daržoves. Pirmiausia pakepiname smulkintą porą, tuomet beriame juostelėmis pjaustytą papriką ir morkas bei 7-10 min. patroškiname. Sudedame žemės riešutus, gabalėliais pjaustytą konservuotą ananasą bei cukiniją. Viską gerai išmaišome ir patroškiname keletą minučių. Keptuvės viduryje padarome tarpą, čia pilame iš anksto paruoštą padažą (sojos padažas, 2 v. šaukštai pomidorų padažo, 2 v. šaukštai atšildyto medaus, 2 v. šaukštai citrinos sulčių, žiupsnelis šviežiai maltų pipiraų, 3 a. šaukšteliai kukurūzų krakmolo, smulkintų baziliko lapelių, 1 v. šaukštas alyvuogių aliejaus). Keptuvėje kruopščiai paskirstome saldžiarūgštį padažą ir išmaišome su troškintomis daržovėmis.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą