Suktinukai - estetiškai atrodantis ir gardus mėsos patiekalas, kuriam paruošti daug laiko nereikia. Tai puikus pasirinkimas šventiniams pietums - na ir kodėl reikėtų prie pagrindinio patiekalo praleisti visą dieną? Juk galima ne mažiau dėmesio skirti užkandžiams ir desertui... Ką gi, mažiau kalbų - daugiau darbų!
Sudėtinės dalys
-
Kiaulienos faršas, 500 g
-
Kumpis, 100 g
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Malti pipirai, žiupsnelis
-
Druska, žiupsnelis
-
Čiobreliai, žiupsnelis
-
Petražolės, žiupsnelis
Gaminimas
- 1Svogūną apkepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus, paskrudiname iki švelniai įrus. Atvėsiname.
- 2
Kiaulienos faršą šiek tiek pasūdome, pagardiname šviežiai maltais pipirais (kitais mėgstamais prieskoniais) bei žalumynais (petražolės, čiobreliai, salieras). Į mėsą įmaišome kepintus svogūnus.- 3
Ant švaraus stalviršio ištiesiame rūkyto kumpio juostelę, paskirstome 1cm storio faršo mišinio per visą ilgį, peiliu priplojame prie kumpio juostelės. Suvyniojame į suktinuką ir persmeigiame mediniu smeigtuku, kad neišsileistų. Taip paruošiame visus suktinukus ir sudedame į kepimo formą.- 4
Kepame 180 laipsnių temperatūroje 20 min. Gero apetito!Susiję receptai - 2
nuostabu kai gali pasisemti minties is geru zmoniu .aciu ir sekmes
Lanai geras receptas