Top 10: rekomenduojami patiekalai iš faršo

Mėsos faršas, ko gero, yra vienas greičiausių ir ekonomiškiausių pasirinkimų mėsos patiekalui. Galime įsigyti jau paruoštą faršą mylimiausioje mėsos krautuvėje arba paruošti mėsą namuose: susmulkinti mėsmale arba smulkiai sukapoti peiliu.

 

Pastaruoju metu gavau keletą laiškų iš lankytojų, klausiančių idėjų patiekalams iš faršo. Taigi surinkau dešimtuką įvairių receptų iš faršo (kiaulienos, jautienos, ėrienos, kalakutienos), taip pat įvertintų Jūsų, lankytojai, ne mažiau kaip 4-iomis žvaigždutėmis. Nuo tradicinių cepelinų ar mėsos kukulių recepto iki lazanijos ir įdarytų tortilijų. Tikiuosi atrasite idėją patiekalui, kurią pamilsite ir įgyvendinsite.

 

1. Virtų bulvių cepelinai su mėsa

Cepelinai su malta kiaulienos mėsa abejingų nepalieka, o dažniausiai – papildo gerbėjų gretas. Virtų bulvių pagrindas turi pranašumą prieš bulvių tarkį: cepelinus galime užšaldyti ir virti po keleto mėnesių pertraukos, jų išvaizda nebus pasikeitusi. Šiuo atveju pagardiname šoninės-grietinės padažu ir valgome (patiekalo nuotrauka | spausdinti receptą).

 

2. Pyragėliai su faršu, daržovėmis ir ananasų užpilu

Užtruksime vos daugiau kaip valandą, o pasotinsime ne mažiau kaip keturis svečius. Lengvai paruošiamas patiekalas iš kalakutienos faršo, daržovių ir sluoksniuotos tešlos (patiekalo nuotrauka | spausdinti receptą).

 

3. Tortilijos su mėsa ir daržovėmis

Dėl lengvai paaiškinamų priežasčų, tortilijos yra ypač populiarus vakarėlių patiekalas: visų pirma, tai nesunkiai paruošiamas patiekalas; antra, tortilijų gaminimas tarsi suartina su draugias (kai ruošiame patiekalą kartu), o valgymas – su maistu (nes valgome rankomis). Gero apetito su tortilijomis (patiekalo nuotrauka | spausdinti receptą)!

 

4. Čili troškinio receptas

Tiršta ir aštri sriuba su kiaulienos faršu. Vienintelis patarimas gaminantiems: pasistenkime išsiaiškinti, kokio aštrumo patiekalus mėgsta svečiai ir ruošiant patiekalą parinkti tinkamą kiekį čili pipiro. Būtų nesmagu, jeigu bent vienas svečias dėl per aštraus patiekalo liktų alkanas, tiesa? Patiekalo nuotrauka | Spausdinti receptą

 

5. Įdaryti makaronų vamzdeliai „Cannelloni“

Vienas iš populiariausių orkaitėje gaminamų patiekalų pietums. Kodėl pietums? Atsakymą diktuoja pagrindiniai ingredientai: sūris, grybai, makaronai, malta mėsa ir kt. Patiekalas sotus, todėl ir rekomenduojamas pietums. Patiekalo nuotrauka | Spausdinti receptą.

 

6. Mėsos kukulaičiai daniškai

Jautienos ir kiaulienos faršo derinys, ruošiamas pragmatiškai ir paprastai – keptuvėje. Galbūt šiuo patiekalu nieko ir nenustebinsime, tačiau alkanus pasotinsime. Patarimai: nepersivalgyti; padažą vartoti saikingai (riebus padažas po pietų gali sukelti mieguistumą, kadangi sunkiau virškinamas) ir pavalgius negulinėti, o pajudėti :) Patiekalo nuotrauka | Spausdinti receptą.

 

7. Kotletai įdaryti slyvomis

Iki kaulų smegenų žinomas antrasis patiekalas “kotletai”, tačiau slyvos suteikia jam kitokių spalvų. Svarbu: jokiu būdu negalima praleisti paskutinio gaminimo žingsnio – kepimo orkaitėje; mėsa turi būti tinkamai termiškai apdorota, būtinai pašaukime kotletus į orkaitę bent 20-25 min. Patiekalo nuotrauka | Spausdinti receptą.

 

8. Klasikinė jautienos lazanija

Ingredientų sąrašas kai kuriuos gali išgąsdinti. Tačiau neilgai trukus visi supranta, jog itališka lazanija įkandama kiekvienam, gaminančiam namuose. Turtingas įvairių skonių ir sotus patiekalas tiek kasdieniams, tiek šventiniams pietums. Patiekalo nuotrauka | Spausdinti receptą.

 

9. Kibinų receptas

Turbūt kiekvienas žinome, kad Trakai garsėja kibinais – jeigu tik turite galimybę, būtinai apsilankykite vienoje iš daugelio Trakų kibininių. Tačiau jeigu noras paskanauti kibinais gimsta dažniau negu galite nuvykti į Trakus, nesunkiai juos pasigaminsime ir savo namuose. Tereikia pasirūpinti liesa ėriena ir šviežių daržovių sultiniu (arba natūraliu vištiesnos sultiniu) prie gardžiausių kibinų (patiekalo nuotrauka | spausdinti receptą).

 

10. Itališki jautienos kukuliai

Neslėpsiu, kad tai yra vienas mėgstamiausių mano patiekalų ir aiškiai žinau, kam jame negaliu atsispirti – tai mėsos kukulius gaubianti orkaitėje apskrudusi pomidorų tyrės plutelė. Ir dar tas sūrio poskonis kiekviename kąsnelyje.. Mmm! Patiekalo nuotrauka | Spausdinti receptą.

Atsiliepimai
Serioga | 1-12-2015 20:01

Gal kas zinote klp kur skani kibinine? Man is situ topu labiausiai kibinai ir cili troskinys.

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą