Klasikinė jautienos lazanija

Jautienos lazanija

Ingredientai:

Gaminimas:

Tebūnie itališka šventė ant pietų stalo! Gaminame klasikinę jautienos lazaniją.

 

  1. Susmulkiname svogūną, česnako skilteles, keletą saliero stiebelių – viską apkepame keptuvėje keletą minučių iki daržovės suminkštės. Pridedame jautienos faršą ir apkepame kartu su daržovėmis. Pagardiname druska ir pipirais.
  2. Susmulkiname grybus (šiuo atveju naudojome raudonviršius, kurių derlius taip pat kaip ir baravykų, šiemet buvo gausus) ir apkepame alyvuogių aliejuje.
  3. Atidarome konservuotų pomidorų (be odelės) skardinę, šakute pertriname turinį iki neliks stambių pomidoro gabalėlių. Supilame tyrę į puodą, pridedame smulkiai pjaustytą šviežią pomidorą, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, apkeptus grybus ir daržoves su jautiena, išmaišome ir verdame apie 40 min. Nuolat pamaišome, pagardiname čiobreliu ir raudonėliu.
  4. Gaminame sūrio padažą. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, jam ištirpus – miltus. Maišome apie 1 min.. Tuomet, po truputį pilame pieną ir neleidžiame keptuvei atvėsti (kad miltai nesušoktų į gumulėlius), visą pieną supilsime per keletą minučių iki padažas sutirštės. Kaitrą sumažiname iki mažiausios. Į padažą dedame pusę šaukšto garstyčių ir tarkuotą sūrį (stiklinę mėgstamo fermentinio ir 1/4 stiklinės kietojo). Išmaišome. Padedame padažą atvėsti.
  5. Kepimo formoje sluoksniuosime lazaniją. Pirmiausia paskirstome sluoksnį mėsos ir daržovių įdaro, užklojame lakštiniais makaronais, ant jų paskirstome sūrio padažo. Kartojame keletą kartų, viršutinis sluoksnis turi būti sūrio padažo. Kepimo formą apklojame kepimo folija (kad viršutinis sluoksnis nesudegtų) ir pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 25 min., pašaliname foliją, užtarkuojame dar šiek tiek sūrio ir pašauname kepti dar 15 min.

 

Patiekiame su salotomis! Gero apetito!