Klasikinė jautienos lazanija

Gardi klasikinė lazanija su jautiena bei lietuviškais grybais. Ruošiame patiekalą ir pasirūpiname dubeniu gaivių salotų prie jo!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Jautienos lazanija
Tebūnie itališka šventė ant pietų stalo! Gaminame klasikinę jautienos lazaniją.  

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Susmulkiname svogūną, česnako skilteles, keletą saliero stiebelių - viską apkepame keptuvėje keletą minučių iki daržovės suminkštės. Pridedame jautienos faršą ir apkepame kartu su daržovėmis. Pagardiname druska ir pipirais.
  • 2
    Susmulkiname grybus (šiuo atveju naudojome raudonviršius, kurių derlius taip pat kaip ir baravykų, šiemet buvo gausus) ir apkepame alyvuogių aliejuje.
  • 3
    Atidarome konservuotų pomidorų (be odelės) skardinę, šakute pertriname turinį iki neliks stambių pomidoro gabalėlių. Supilame tyrę į puodą, pridedame smulkiai pjaustytą šviežią pomidorą, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, apkeptus grybus ir daržoves su jautiena, išmaišome ir verdame apie 40 min. Nuolat pamaišome, pagardiname čiobreliu ir raudonėliu.
  • 4
    Gaminame sūrio padažą. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, jam ištirpus - miltus. Maišome apie 1 min.. Tuomet, po truputį pilame pieną ir neleidžiame keptuvei atvėsti (kad miltai nesušoktų į gumulėlius), visą pieną supilsime per keletą minučių iki padažas sutirštės. Kaitrą sumažiname iki mažiausios. Į padažą dedame pusę šaukšto garstyčių ir tarkuotą sūrį (stiklinę mėgstamo fermentinio ir 1/4 stiklinės kietojo). Išmaišome. Padedame padažą atvėsti.
  • 5
    Kepimo formoje sluoksniuosime lazaniją. Pirmiausia paskirstome sluoksnį mėsos ir daržovių įdaro, užklojame lakštiniais makaronais, ant jų paskirstome sūrio padažo. Kartojame keletą kartų, viršutinis sluoksnis turi būti sūrio padažo. Kepimo formą apklojame kepimo folija (kad viršutinis sluoksnis nesudegtų) ir pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 25 min., pašaliname foliją, užtarkuojame dar šiek tiek sūrio ir pašauname kepti dar 15 min.
Susiję receptai
Atsiliepimai
Gerule | 10-21-2014 07:10

sita lazhanija! Dzenkuju!

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą