Kiaulienos suktinukai su faršu ir rūkytu kumpiu

Kiaulienos suktinukai

Ingredientai:

Gaminimas:

Suktinukai – estetiškai atrodantis ir gardus mėsos patiekalas, kuriam paruošti daug laiko nereikia. Tai puikus pasirinkimas šventiniams pietums – na ir kodėl reikėtų prie pagrindinio patiekalo praleisti visą dieną? Juk galima ne mažiau dėmesio skirti užkandžiams ir desertui… Ką gi, mažiau kalbų – daugiau darbų!

  1. Svogūną apkepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus, paskrudiname iki švelniai įrus. Atvėsiname.
  2. Kiaulienos faršą šiek tiek pasūdome, pagardiname šviežiai maltais pipirais (kitais mėgstamais prieskoniais) bei žalumynais (petražolės, čiobreliai, salieras). Į mėsą įmaišome kepintus svogūnus.
  3. Ant švaraus stalviršio ištiesiame rūkyto kumpio juostelę, paskirstome 1cm storio faršo mišinio per visą ilgį, peiliu priplojame prie kumpio juostelės. Suvyniojame į suktinuką ir persmeigiame mediniu smeigtuku, kad neišsileistų. Taip paruošiame visus suktinukus ir sudedame į kepimo formą.
  4. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 20 min. Gero apetito!

Recepto nuotraukos:

Kiaulienos suktinukai - faršas and kumpio

 

Kiaulienos suktinukai - persmeigiam