Jei tik visi studentai turėtų orkaites, galėtume šį patiekalą pavadinti ir studentišku!
Sudėtinės dalys
-
Bulvės, 5 vnt.
-
Kiauliena, 600 g
-
Cukinija, 1/3 vnt.
-
Morkos, 2 vnt.
-
Česnakas, 5 skiltelės
-
Druska, žiupsnelis
-
Garstyčios, 2 v. šaukštai
-
Sojos padažas, 1 v. šaukštas
-
Obuolys, 2 vnt.
-
Aliejus, pagal skonį
-
Medus, 1/2 v. šaukštas
-
Žiedinis kopūstas, 1/2 g
Gaminimas
- 1Kiaulienos nugarinės išpjovą apšlakstome sojos padažo, garstyčių, medaus tyre. Pabarstome druska ir čiobrelio prieskoniu, sudedame česnaką, pjaustytą gabalėliais. Dubenyje pasukiojame mėsą, kad ši pasisotintų marinatu. Paliekame bent 30min. pastovėti;
- 2
Stambesniais gabalėliais supjaustome cukiniją, žiedinį kopūstą ir obuolį, smulkesniais - morkas;- 3
Kiaulienos nugarinę ir daržoves dedame į kepimo maišą, sandariai užspaudžiame kraštelius palei kepimo formą. Kepame 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie 1,5 val.- 4
Tuo tarpu išverdame bulves su lupenomis (taip bulvės neištiš!) ir jas nulupę, supjaustome skiltelėmis. Dedame į kepimo formą apšlakstytą aliejumi ir pabarstome mėgstamais prieskoniais;- 5
Likus 30min. kol mėsa iškeps, pašauname bulves į orkaitę;Susiję receptai - 2