Orkaitėje kepta kiaulienos nugarinė su cukinija

Orkaitėje bene visas keptas maistas atrodo be galo skanus. Norime savose sultyse keptos mėsos ir daržovių? Prašom.
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Jei tik visi studentai turėtų orkaites, galėtume šį patiekalą pavadinti ir studentišku!

  1. Kiaulienos nugarinės išpjovą apšlakstome sojos padažo, garstyčių, medaus tyre. Pabarstome druska ir čiobrelio prieskoniu, sudedame česnaką, pjaustytą gabalėliais. Dubenyje pasukiojame mėsą, kad ši pasisotintų marinatu. Paliekame bent 30min. pastovėti;
  2. Stambesniais gabalėliais supjaustome cukiniją, žiedinį kopūstą ir obuolį, smulkesniais – morkas;
  3. Kiaulienos nugarinę ir daržoves dedame į kepimo maišą, sandariai užspaudžiame kraštelius palei kepimo formą. Kepame 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie 1,5 val.
  4. Tuo tarpu išverdame bulves su lupenomis (taip bulvės neištiš!) ir jas nulupę, supjaustome skiltelėmis. Dedame į kepimo formą apšlakstytą aliejumi ir pabarstome mėgstamais prieskoniais;
  5. Likus 30min. kol mėsa iškeps, pašauname bulves į orkaitę;

Patiekiame nugarinę pjaustytą riekutėmis, su daržovėmis, gražiai apskrudusiomis bulvėmis ir raugintais kopūstais.

Ačiū Gabrielei už receptą!

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą