Sudėtinės dalys:
-
Bulvės, 5 vnt.
-
Kiauliena, 600 g
-
Cukinija, 1/3 vnt.
-
Morkos, 2 vnt.
-
Česnakas, 5 skiltelės
-
Druska, žiupsnelis
-
Garstyčios, 2 v. šaukštai
-
Sojos padažas, 1 v. šaukštas
-
Obuolys, 2 vnt.
-
Aliejus, pagal skonį
-
Medus, 1/2 v. šaukštas
-
Žiedinis kopūstas, 1/2 g
Gaminimas:
Jei tik visi studentai turėtų orkaites, galėtume šį patiekalą pavadinti ir studentišku!
- Kiaulienos nugarinės išpjovą apšlakstome sojos padažo, garstyčių, medaus tyre. Pabarstome druska ir čiobrelio prieskoniu, sudedame česnaką, pjaustytą gabalėliais. Dubenyje pasukiojame mėsą, kad ši pasisotintų marinatu. Paliekame bent 30min. pastovėti;
- Stambesniais gabalėliais supjaustome cukiniją, žiedinį kopūstą ir obuolį, smulkesniais – morkas;
- Kiaulienos nugarinę ir daržoves dedame į kepimo maišą, sandariai užspaudžiame kraštelius palei kepimo formą. Kepame 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie 1,5 val.
- Tuo tarpu išverdame bulves su lupenomis (taip bulvės neištiš!) ir jas nulupę, supjaustome skiltelėmis. Dedame į kepimo formą apšlakstytą aliejumi ir pabarstome mėgstamais prieskoniais;
- Likus 30min. kol mėsa iškeps, pašauname bulves į orkaitę;
Patiekiame nugarinę pjaustytą riekutėmis, su daržovėmis, gražiai apskrudusiomis bulvėmis ir raugintais kopūstais.
Ačiū Gabrielei už receptą!