Cukinija

Cukinija – žolinis augalas, kurio vedami dideli pailgi vaisiai plačiai naudojami ruošiant patiekalus: įdaryta, kepta, virta cukinija bei kaip priedas konservuotuose patiekaluose. Žalia cukinija naudojama retai.

Cukinija: susiję receptai
Cukinijų makaronai su bazilikų padažu
25 min.
Cukinijų makaronus ir purų žalią padažą gaminame namuose. Sveikas ir maistingas patiekalas. Gero apetito!
Cukinijos apkepas
70 min.
Greitai paruošiamas cukinijos apkepas su grybais ir šonine puikiai tiks vakarienei. Receptas su nuotrauka.
Pica su daržovėmis
60 min.
Pica su cukinija, baklažanu, artišoku, svogūnu ir sūriu. Receptas pietums!
Įdarytos cukinijos laivelis
80 min.
Cukinijos - ne tik į blynus... Įdarysime jas daržovių, mėsos ir grybų įdaru.
Vištienos sparneliai
80 min.
Gardžių orkaitėje keptų apelsino aromato vištienos sparnelių su vaisiais ir daržovėmis receptas!
Traški kalakutiena ir daržovės saldžiarūgščiame padaže
60 min.
Ruošiame kalakutieną kinietiškai. Traškūs kalakutienos gabalėliai ir daržovės saldžiarūgščiame padaže.
Čenakai moliniuose troškintuvuose
80 min.
Šildantis ir aromatingas daržovių ir mėsos šiupinys puikiai tiks vakarienei, kai už lango šalta. Gaminame čenakus!
Brokolių sriuba
45 min.
Šiandien virsime brokolių sriubą. Pagardinsime šviežiomis voveraitėmis ir grietine.
Orkaitėje kepta kiaulienos nugarinė su cukinija
120 min.
Orkaitėje bene visas keptas maistas atrodo be galo skanus. Norime savose sultyse keptos mėsos ir daržovių? Prašom.
Cukinijos žiemai
180 min.
Ar jau pasiruošėme žiemai? Cukinijų derlius kaip visuomet gausus - ką gaminsime iš jų?