Kas gi nemėgsta picos? Dėl galimybės pasirinkti norimus, mėgstamus ingredientus, picą mėgsta bene visi. O pasigaminti šį patiekalą namuose - nesudėtinga.
Sudėtinės dalys
- Cukinija, 150 g
- Baklažanas, 1/2 vnt.
- Raudonasis svogūnas, 1/2 vnt.
- Fermentinis sūris, 50 g
- Mocarela sūris, 100 g
- Pomidorų padažas, 6 v. šaukštai
- Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
- Malti pipirai, pagal skonį
- Artišokas, 1 vnt.
Gaminimas
- 1Pasinaudojame picos pado receptu ir iškočiojame picai pagrindą (vidutinio dydžio picai).
- 2
Aptepame pagrindą pomidorų padažo ir alyvuogių aliejaus mišiniu (6 v.š. / 1 v.š.).- 3
Plonais griežinėliais supjaustome cukiniją, baklažaną bei kartu su artišoko širdele apdorojame garuose (10 min). Dedame ant picos pado, aptepto pomidorų padažu, eilės tvarka: cukinija, baklažanas, artišoko širdelė (jau smulkinta), raudonasis svogūnas (galime į tarpus pabarstyti pipirų, apšlakstyti alyvuogių aliejumi).- 4
Susmulkiname mocarelos sūrio kamuoliuką gana stambiomis riekelėmis ir apdedame picos paviršių. Baigiame žiupsneliu tarkuoto pusiau kieto fermentinio sūrio.- 5
Pašauname picą į iki 240 °C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 10 min. iki įgaus aukso rudumą.Susiję receptai - 2