Picos padas

Kaip pasigaminti gardų picos padą tiesiog namuose? Pilnas picos tešlos receptas.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
3.54 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 13
Loading...
3.54 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 13
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Lietuvos picerijose skanaujame iš tiesų gardžias picas - reta kuri picerija nuvilia arba man neteko tokių daug įsiminti. Tai reiškia, kad picų receptūra puikiai pritaikyta mūsų skoniams, išpuoselėta ir kepėjai užsimerkę gamina tešlą gardžioms picoms...   Gaminsime kasdienei picai skirto pado tešlą namuose! Persijojame miltus į didelį dubenį. Įmaišome pusę arbatinio šaukštelio druskos. Viduryje padarome duobutę.   Miltų dubuo   Atskirame dubenyje išmaišome alyvuogių aliejų, sausas mieles ir cukrų. Užpilame kambario temperatūros vandeniu ir gerai išmaišome (paliekame keletą min. pastovėti). Supilame į duobutę, kurią pasidarėme miltuose. Šakute miltus braukiame nuo briaunos link vidurio, kai šakute dirbti taps sunku, imame minkyti tešlą rankomis (pirmiau apibarsčius rankas miltais, žinoma).   Tešla picai - maišom   Išminkytą tešlą suformuojame į rutulį ir padėję į miltais apibarstytą dubenį, apdengiame rankšluosčiu. Dubenį padedame šiltai iškilti. Kai tešlos rutulys padvigubės - tešla paruošta (truks apie 1 val.). Tuomet ją šiek tiek perminkome (kad oro burbuliukai išeitų), paskirstome į tris lygius rutulius (trims vidutinio dydžio picoms). Geriausia, jeigu juos susuktus į maistinę plėvelę padėtume į šaldytuvą atšalti (su šalta tešla lengviau dirbti).   Paimame rutulį, suspaudžiame į blyną (20 cm), tuomet palikdami 1 cm nuo krašto storesnį, apspaudžiame ploniau visą vidurį. Viena ranka prilaikydami pusę picos, kita traukiame kitą pusę link krašto ir taip sukdami kartojame. Vidurio tempti nereikia, jis tempiasi pats. Ištempiame picos padą iki norimo dydžio.   Picos padas baigtas! Dedame norimus ingredientus ir kepame (paprastai į iki 300 laipsnių įkaitintą orkaitę 4-5 minutėms).   Rekomenduojame - picų receptai:

Sudėtinės dalys

Gaminimas

Susiję receptai
Atsiliepimai
Emilija | 7-19-2020 12:07

Rekomenduočiau dėti alyvuogių aliejų dėti į mieles tik prieš dedant į miltus 🙂

Tavo vardas | 4-22-2020 21:04

Supr tešla,pavyko iš pirmo karto,rekomedyoju.

Deimantė | 12-29-2019 13:12

Nieko geresnio nesu radusi

Jurga | 2-12-2019 16:02

Superine tešla

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą