Picai su jūros gėrybėmis (vidutinę 30 cm) iš anksto pasirūpiname šaldytų jūros gėrybių asorti!
Sudėtinės dalys
-
Jūros gėrybių rinkinys, 400 g
-
Česnakas, 1 skiltelė
-
Raudonasis svogūnas, 1 vnt.
-
Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
-
Petražolės, pagal skonį
-
Pomidorų padažas, 5 v. šaukštai
-
Druska, pagal skonį
-
Malti pipirai, pagal skonį
Gaminimas
- 1Įkaitiname keptuvę, pilame šlakelį aliejaus ir trumpai apkepame smulkintą raudonąjį svogūną (pakaks nedidelio). Dedame plonais griežinėliais pjaustytą česnako skiltelę, sudedame šaldytas jūros gėrybes (400 g), pagardiname druska ir pipirais bei patroškiname 5-8 min. Jeigu reikia, įpilame šlakelį vandens.
- 2
Patraukiame troškintas jūros gėrybes nuo ugnies įmaišome smulkintų petražolės lapelių. Padedame atvėsti 10 min.- 3
Pasinaudojame picos pado receptu. Negausiai aptepame iškočiotą padą aliejumi, tuomet pomidorų padažu. Sudedame jūros gėrybes ir pašauname į iki 240 °C laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 5 min.- 4
Galime pagardinti keletu šviežaus raudonėlio lapų (dėl aromato prieš sudedant švelniai patriname sausoje).Susiję receptai - 2