Sudėtinės dalys:
-
Mėsainių bandelės, 4 vnt.
-
Kalakutienos faršas, 400 g
-
Fermentinis sūris, 120 g
-
Raudonoji paprika, 1 vnt.
-
Raudonasis svogūnas, 1 vnt.
-
Iceberg kopūstas, pagal skonį
-
Pomidoras, 1 vnt.
-
Česnakas, 1 skiltelė
-
Čiobreliai, pagal skonį
-
Majonezas, 5 v. šaukštai
-
Garstyčios, 1 a. šaukštelis
-
Druska, žiupsnelis
-
Malti pipirai, žiupsnelis
-
Saulėje džiovinti pomidorai, 20 g
-
Svogūnas, 1 vnt.
Gaminimas:
Rodos, greito maisto kultūra mūsų, lietuvių, mitybos įpročiams kenkia mažai. Valgome daug sriubų, pietums ir vakarienei valgome karštus ir termiškai apdorotus patiekalus. Todėl nematau nieko bloga kartais sušlemšti namuose gamintą mėsainį!
- Pirmiausia nuplauname papriką ir išvalome sėklalizdžius. Supjaustome ketvirčiais, ištepame aliejumi (pagardintu druska ir pipirais) bei dedame į orkaitę kepti 180°C temperatūroje apie 20 min.
- Susmulkiname svogūną ir pakepiname keptuvėje kol suminkštės. Sudedame į smulkintuvą ir keletu spustelėjimų sumalame. Įmaišome svogūnus į kalakutienos faršą, pagardiname druska ir pipirais. Mėsą suskirstome į keturis rutuliukus, suplojame juos į blynus (maždaug mėsainio bandelės dydžio) ir apkepame plokščius kotletus keptuvėje su aliejumi (abi puses po 4-5 min.).
- Paruošiame specialų padažą mėsainiams. Į smulkintuvą dedame majonezą, garstyčias, skiltelę česnako, šlakelį citrinos sulčių, saulėje džiovintą pomidorą bei čiobrelio, druskos, pipirų pagal skonį. Viską susmuliname iki vientiso padažo.
- Mėsainių bandeles sudedame kepimo formoje (pjautine puse viršun) ir dedame į orkaitę, kad pusė kiek apskrustų (5-7 min.). Naudojame orkaitės kaitrą iš viršaus.
- Mėsainių bandelių tik ką apskrudusias puseles gausiai aptepame padažu. Ant pagrindo dedame lapą Iceberg salotos, raudonojo svogūno riekelę, tuomet kalakutienos kotletą, sūrį, juostelėmis pjaustytą keptą papriką ir riekelę pomidoro – uždengiame viršutine bandelės dalimi. Mėsainį suvyniojame aliuminio folijoje ir dedame į 150°C temperatūros orkaitę šilti 8 min.
Gero apetito!
Jay! Pagaliau valgom rankom!