Naminiai mėsainiai su kalakutiena

Kalakutienos mėsainiai su sūriu, paprika ir salotomis. Greitas ir gardus maistas namuose.
4.75 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Rodos, greito maisto kultūra mūsų, lietuvių, mitybos įpročiams kenkia mažai. Valgome daug sriubų, pietums ir vakarienei valgome karštus ir termiškai apdorotus patiekalus. Todėl nematau nieko bloga kartais sušlemšti namuose gamintą mėsainį!

  1. Pirmiausia nuplauname papriką ir išvalome sėklalizdžius. Supjaustome ketvirčiais, ištepame aliejumi (pagardintu druska ir pipirais) bei dedame į orkaitę kepti 180°C temperatūroje apie 20 min.
  2. Susmulkiname svogūną ir pakepiname keptuvėje kol suminkštės. Sudedame į smulkintuvą ir keletu spustelėjimų sumalame. Įmaišome svogūnus į kalakutienos faršą, pagardiname druska ir pipirais. Mėsą suskirstome į keturis rutuliukus, suplojame juos į blynus (maždaug mėsainio bandelės dydžio) ir apkepame plokščius kotletus keptuvėje su aliejumi (abi puses po 4-5 min.).
  3. Paruošiame specialų padažą mėsainiams. Į smulkintuvą dedame majonezą, garstyčias, skiltelę česnako, šlakelį citrinos sulčių, saulėje džiovintą pomidorą bei čiobrelio, druskos, pipirų pagal skonį. Viską susmuliname iki vientiso padažo.
  4. Mėsainių bandeles sudedame kepimo formoje (pjautine puse viršun) ir dedame į orkaitę, kad pusė kiek apskrustų (5-7 min.). Naudojame orkaitės kaitrą iš viršaus.
  5. Mėsainių bandelių tik ką apskrudusias puseles gausiai aptepame padažu. Ant pagrindo dedame lapą Iceberg salotos, raudonojo svogūno riekelę, tuomet kalakutienos kotletą, sūrį, juostelėmis pjaustytą keptą papriką ir riekelę pomidoro – uždengiame viršutine bandelės dalimi. Mėsainį suvyniojame aliuminio folijoje ir dedame į 150°C temperatūros orkaitę šilti 8 min.

Gero apetito!

 

Susiję receptai
Atsiliepimai
Rene | 2-2-2015 10:02

Jay! Pagaliau valgom rankom!

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą