Šiandieną gaminsime traškios plutelės kalakutienos suktinukus, įdarytus ananasais ir pagarintus ananasų užpilu.
Sudėtinės dalys
- Ananasų sultys, 150 ml
- Ananasas, 150 g
- Kalakutiena, 400 g
- Batonas, 150 g
- Česnakas, 1 skiltelė
- Citrinos sultys, pagal skonį
- Grietinė, 2 a. šaukšteliai
- Kiaušinis, 2 vnt.
- Krakmolas, 1 v. šaukštas
- Malti pipirai, pagal skonį
- Vištienos sultinys, 200 ml
- Ryžiai, 200 g
Gaminimas
- 1Kalakutienos filė (gabalėlius be kaulo) supjaustome 1,5 cm storio riekutėmis. Šias riekutes pamušame iki plono muštinio (0,3 - 0,4 cm). Tai pamuštus kepsnelius sudedame į dubenį ir jame suprieskoniuojame pagal skonį: šviežiai maltais pipirais, česnaku, sojos padažu, kitais prieskoniais;
- 2
Balto batono riekutes dedame į kepimo formą, pašauname į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę "padžiūti" 5-7 min. Tuomet ištraukiame, atvėsiname ir supjaustome kubeliais;- 3
Atskirame dubenėlyje išplakame du kiaušinius su dviem a. š. grietinės, pagardiname druska;- 4
Paruošiame suktinukus: viename iš kalakutienos muštinio krašte dedame gabalėlį konservuoto ananaso, truputį sviesto (nebūtina). Muštinį dailiai susukame, gausiai panardiname į kiaušinio plakinį tuomet į batono kubelius - kad apliptų. Abiem rankomis apspaudžiame suktinį (kaip darant cepelinus), kad batono kubeliai gerai pasiskirstytų;- 5
Taip paruoštus kalakutienos suktinukus dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 40 min., prižvelgiant kaip ruduoja batonas;- 6
Atidžiai nuplauname ryžius, uždedame virti;- 7
Ruošiame ananasų padažą. Puode užverdame stiklinę vištienos sultinio. Atskirame dubenyje sumaišome: ananasų sultis (iš konservuotų ananasų skardinės), šlakelį sojos padažo ir citrinos sulčių, keletą smulkintų konservuoto ananaso gabalėlių, nubrauktą šaukštą krakmolo, druskos ir maltų pipirų - pagal skonį. Į verdantį vištienos sultinį supilame nuolat maišomus padažo ingredientus. Maišome puode, kol padažas tirštėja ir užverda;- 8
Kalakutienos suktinukus patiekiame su ryžiais, ananasų padažu ir daržovėmis. Skanaus!Susiję receptai - 2