Traškūs ananasais įdaryti kalakutienos suktinukai

Pabodo besikartojantis meniu? Imkime gabalėlį ananaso, susukime jį į kalakutienos suktinį, padenkime traškia plutele, apšlakstykime ananasų užpilu ir mėgaukimės...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.67 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading...
4.67 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Kalakutienos suktinukai
Šiandieną gaminsime traškios plutelės kalakutienos suktinukus, įdarytus ananasais ir pagarintus ananasų užpilu.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Kalakutienos filė (gabalėlius be kaulo) supjaustome 1,5 cm storio riekutėmis. Šias riekutes pamušame iki plono muštinio (0,3 - 0,4 cm). Tai pamuštus kepsnelius sudedame į dubenį ir jame suprieskoniuojame pagal skonį: šviežiai maltais pipirais, česnaku, sojos padažu, kitais prieskoniais;
  • 2
    Balto batono riekutes dedame į kepimo formą, pašauname į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę "padžiūti" 5-7 min. Tuomet ištraukiame, atvėsiname ir supjaustome kubeliais;
  • 3
    Atskirame dubenėlyje išplakame du kiaušinius su dviem a. š. grietinės, pagardiname druska;
  • 4
    Paruošiame suktinukus: viename iš kalakutienos muštinio krašte dedame gabalėlį konservuoto ananaso, truputį sviesto (nebūtina). Muštinį dailiai susukame, gausiai panardiname į kiaušinio plakinį tuomet į batono kubelius - kad apliptų. Abiem rankomis apspaudžiame suktinį (kaip darant cepelinus), kad batono kubeliai gerai pasiskirstytų;
  • 5
    Taip paruoštus kalakutienos suktinukus dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 40 min., prižvelgiant kaip ruduoja batonas;
  • 6
    Atidžiai nuplauname ryžius, uždedame virti;
  • 7
    Ruošiame ananasų padažą. Puode užverdame stiklinę vištienos sultinio. Atskirame dubenyje sumaišome: ananasų sultis (iš konservuotų ananasų  skardinės), šlakelį sojos padažo ir citrinos sulčių, keletą smulkintų konservuoto ananaso gabalėlių, nubrauktą šaukštą krakmolo, druskos ir maltų pipirų - pagal skonį. Į verdantį vištienos sultinį supilame nuolat maišomus padažo ingredientus. Maišome puode, kol padažas tirštėja ir užverda;
  • 8
    Kalakutienos suktinukus patiekiame su ryžiais, ananasų padažu ir daržovėmis. Skanaus!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą