Sudėtinės dalys:
-
Pienas, 300 ml
-
Miltai, 3 stiklinės
-
Druska, pagal skonį
-
Malti pipirai, pagal skonį
-
Svogūnas, 2 vnt.
-
Vištienos sultinys, 100 ml
-
Kiaulienos faršas, 300 g
-
Kepimo milteliai, 1/2 a. šaukštelis
Gaminimas:
Ar ir Jūs mokykloje per pertrauką lėkdavote laukan, kad užsiimtumėte vietą eilėje prie čeburėkų su mėsa? Malonu prisiminti šiuos laikus, pasinaudoti šiuo receptu ir paskanauti čeburėkų (su vištienos sultiniu)!
- Pašildykime pieną, įberkime žiubsnelį druskos, cukraus;
- Kepimo miltelius įmaišykime į miltus ir visa tai pamažu suberkime į pieną (maišant, o vėliau ir minkant);
- Tešlą sudėkime į maišelį ir padėkime į šalį trumpam pastovėti (kad tešla taptų elastingesnė);
- Susmulkinkime svogūnus ir sumaišykime su malta kiauliena, Pagardinkime pipirais, druska, užpilkime šiek tiek vištienos sultinio ir palikime pasimarinuoti;
- Iš tešlos iškočiokime plonus lakštus, išpjaukime apskritimo formos gabalėlius ir įdėjus mėsos įdaro, kruopščiai užspauskime kraštelius (kad mėsos įdaras išlaikytų sultingumą);
- Virkime aliejuje, kol čeburėkai įgaus auksinį geltonumą. Išvirus sudėkime čeburėkus ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų perteklinis aliejus;
- Valgykime su vištienos sultiniu. Skanių čeburėkų!