Picos padas

Ingredientai:

Gaminimas:

Lietuvos picerijose skanaujame iš tiesų gardžias picas – reta kuri picerija nuvilia arba man neteko tokių daug įsiminti. Tai reiškia, kad picų receptūra puikiai pritaikyta mūsų skoniams, išpuoselėta ir kepėjai užsimerkę gamina tešlą gardžioms picoms…

 

Gaminsime kasdienei picai skirto pado tešlą namuose!

Persijojame miltus į didelį dubenį. Įmaišome pusę arbatinio šaukštelio druskos. Viduryje padarome duobutę.

 

Miltų dubuo

 

Atskirame dubenyje išmaišome alyvuogių aliejų, sausas mieles ir cukrų. Užpilame kambario temperatūros vandeniu ir gerai išmaišome (paliekame keletą min. pastovėti). Supilame į duobutę, kurią pasidarėme miltuose. Šakute miltus braukiame nuo briaunos link vidurio, kai šakute dirbti taps sunku, imame minkyti tešlą rankomis (pirmiau apibarsčius rankas miltais, žinoma).

 

Tešla picai - maišom

 

Išminkytą tešlą suformuojame į rutulį ir padėję į miltais apibarstytą dubenį, apdengiame rankšluosčiu. Dubenį padedame šiltai iškilti. Kai tešlos rutulys padvigubės – tešla paruošta (truks apie 1 val.). Tuomet ją šiek tiek perminkome (kad oro burbuliukai išeitų), paskirstome į tris lygius rutulius (trims vidutinio dydžio picoms). Geriausia, jeigu juos susuktus į maistinę plėvelę padėtume į šaldytuvą atšalti (su šalta tešla lengviau dirbti).

 

Paimame rutulį, suspaudžiame į blyną (20 cm), tuomet palikdami 1 cm nuo krašto storesnį, apspaudžiame ploniau visą vidurį. Viena ranka prilaikydami pusę picos, kita traukiame kitą pusę link krašto ir taip sukdami kartojame. Vidurio tempti nereikia, jis tempiasi pats. Ištempiame picos padą iki norimo dydžio.

 

Picos padas baigtas! Dedame norimus ingredientus ir kepame (paprastai į iki 300 laipsnių įkaitintą orkaitę 4-5 minutėms).

 

Rekomenduojame – picų receptai:

  1. Pica su sūriu ir pomidorais › (mocarela, gražgarsčių lapai, pomidorai)
  2. Picas su daržovėmis › (cukinija, baklažanas, artišokas, mocarela, svogūnas)
  3. Jūros gėrybių pica › (jūros gėrybės, svogūnas)