Elegantiška sūrio pica be mėsos - galbūt toks recepto pavadinimas būtų tikslesnis, tiesa?
Nieko nelaukdami, pradedame gaminti šią picą (ingredientai kaip vidutinio dydžio picai):
Sudėtinės dalys
-
Pomidorų padažas, 4 v. šaukštai
-
Alyvuogių aliejus, 1 v. šaukštas
-
Mocarela sūris, 80 g
-
Pecorino sūris, 20 g
-
Gražgarsčių lapai, 6 vnt.
-
Bazilikas, 4 vnt.
-
Slyviniai pomidorai, 10 vnt.
-
Malti pipirai, pagal skonį
Gaminimas
- 1Paruošiame arba imame iš anksto paruoštą picos pagrindą (picos pado receptas ›);
- 2
Pagrindą aptepame pomidorų padažo ir alyvuogių aliejaus tyre (4 šaukštai pomidorų padažo ir 1 šaukštas alyvuogių aliejaus). Svarbu, kad tyrę teptume iki kraštų, t.y. palikdami neapteptą 0,5-1 cm;- 3
Apibarstome smulkiai pjaustytu Mocarela (80 g) ir Pecorino (20 g) sūriu, dedame ketvirčiais pjaustytus slyvinius pomidorus;- 4
Kepame iki 250-300 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5-6 min. (reikia prižiūrėti!);- 5
Išėmus iš orkaitės, pagardiname baziliko lapais, pipirais, gražgarsčių lapais. Apšlakstome alyvuogių aliejumi.Susiję receptai - 2