Į įkaitintą keptuvę apšlakstome aliejumi, apkepiname smulkintą svogūną iki pagels, suberiame tarkuotas morkas, pridedame smulkintą papriką. Viską keletą minučių patroškiname. Pridedame keletą smulkintų pomidorų ir dar bent 5 min. patroškiname. Pagardiname druska ir pipirais (galime pridėti šaukštelį pomidorų pastos). Troškintas daržoves sudedame į atskirą dubenį;
2
Keptuvėje apkepiname kiaulienos faršą ir pievagrybius. Pagardiname šviežiai maltais pipirais ir druska;
3
Kepimo formą patepame riebalais ir apibarstome maltais džiūvėsiais (kad mėsos pyragą būtų galima gražiai išimti), tuomet išklojame visą formos paviršių sluoksniuota tešla. Subadome paviršių šakute;
4
Į kepimo formą, išklotą tešla, pirmiausia dedame apkepintas bei patroškintas daržoves, tuomet sluoksnį mėsos ir pievagrybių bei vėl padengiame daržovių sluoksniu. "Uždengiame" pyragą sluoksniuotos tešlos lakštu. Subadome paviršių šakute;
5
Pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 min.
Patobulinau. Nedejau farso ir darzoviu. Tai visai nieko tesla gavosi su kecupu.
labai liuks
Tai keptuvę/pjaustymo lentą prieš ruošiant reikėjp išplaut.
Hmm zuvies skonis jaucias…
Pagaminti buvo lengva, o patiekalas gavosi nuostabiai gardus ir sotus. Dėkinga už receptą, Jokūbai. Sėkmės kulinarinėse kelionėse 🙂