Sudėtinės dalys:
-
Kiaulienos faršas, 400 g
-
Pievagrybiai, 300 g
-
Morkos, 2 vnt.
-
Pomidoras, 2 vnt.
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Raudonoji paprika, 1 vnt.
-
Druska, pagal skonį
-
Pomidorų pasta, pagal skonį
-
Malti džiūvėsiai, pagal skonį
-
Malti pipirai, pagal skonį
Gaminimas:
- Į įkaitintą keptuvę apšlakstome aliejumi, apkepiname smulkintą svogūną iki pagels, suberiame tarkuotas morkas, pridedame smulkintą papriką. Viską keletą minučių patroškiname. Pridedame keletą smulkintų pomidorų ir dar bent 5 min. patroškiname. Pagardiname druska ir pipirais (galime pridėti šaukštelį pomidorų pastos). Troškintas daržoves sudedame į atskirą dubenį;
- Keptuvėje apkepiname kiaulienos faršą ir pievagrybius. Pagardiname šviežiai maltais pipirais ir druska;
- Kepimo formą patepame riebalais ir apibarstome maltais džiūvėsiais (kad mėsos pyragą būtų galima gražiai išimti), tuomet išklojame visą formos paviršių sluoksniuota tešla. Subadome paviršių šakute;
- Į kepimo formą, išklotą tešla, pirmiausia dedame apkepintas bei patroškintas daržoves, tuomet sluoksnį mėsos ir pievagrybių bei vėl padengiame daržovių sluoksniu. “Uždengiame” pyragą sluoksniuotos tešlos lakštu. Subadome paviršių šakute;
- Pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 min.
Skanaus! P.S. labai sumanu turėti šaldytuve grietinės – itin tiks prie mėsos pyrago.
Patobulinau. Nedejau farso ir darzoviu. Tai visai nieko tesla gavosi su kecupu.
labai liuks
Tai keptuvę/pjaustymo lentą prieš ruošiant reikėjp išplaut.
Hmm zuvies skonis jaucias…
Pagaminti buvo lengva, o patiekalas gavosi nuostabiai gardus ir sotus. Dėkinga už receptą, Jokūbai. Sėkmės kulinarinėse kelionėse