Sudėtinės dalys:
-
Kalafioras, 1 vnt.
-
Malti džiūvėsiai, 5 v. šaukštai
-
Kiaulienos faršas, 400 g
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Majonezas, 5 v. šaukštai
-
Česnakas, 3 skiltelės
-
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
Teko girdėti tą patį klausimą ne iš vieno žmogaus: o ką galima pagaminti iš žiedinio kopūsto – kalafioro? Galima virti, kepti, valgyti žalią ir dar daugiau…
Įdarykime!
- Kalafiorą labai trumpam įdėkime į verdantį vandenį stiebagaliu žemyn (5 min.). Tuo tarpu pasūdikime kiaulienos faršą ir sumaišykime su smulkintu svogūnu;
- Išretinkime kalafioro šakeles ir jį įdarykime faršu, nepalikdami tarpelio viduje;
- Sutrinkime česnako skilteles ir sumaišykime su majonezu;
- Kimštą kalafiorą aptepkime majonezu ir pabarstykime džiuvėsėliais;
- Pašaukime į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkime 40 min. tuomet apibarstykime tarkuotu sūriu ir dar 5 min. kepkime, kad sūris gražiai išsilydytų.