Teko girdėti tą patį klausimą ne iš vieno žmogaus: o ką galima pagaminti iš žiedinio kopūsto - kalafioro? Galima virti, kepti, valgyti žalią ir dar daugiau...
Įdarykime!
Sudėtinės dalys
- Kalafioras, 1 vnt.
- Malti džiūvėsiai, 5 v. šaukštai
- Kiaulienos faršas, 400 g
- Svogūnas, 1 vnt.
- Majonezas, 5 v. šaukštai
- Česnakas, 3 skiltelės
- Druska, pagal skonį
Gaminimas
- 1Kalafiorą labai trumpam įdėkime į verdantį vandenį stiebagaliu žemyn (5 min.). Tuo tarpu pasūdikime kiaulienos faršą ir sumaišykime su smulkintu svogūnu;
- 2
Išretinkime kalafioro šakeles ir jį įdarykime faršu, nepalikdami tarpelio viduje;- 3
Sutrinkime česnako skilteles ir sumaišykime su majonezu;- 4
Kimštą kalafiorą aptepkime majonezu ir pabarstykime džiuvėsėliais;- 5
Pašaukime į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkime 40 min. tuomet apibarstykime tarkuotu sūriu ir dar 5 min. kepkime, kad sūris gražiai išsilydytų.Susiję receptai - 2