Orkaitėje troškinti vištienos sparneliai su apelsinu

Gardžių orkaitėje keptų apelsino aromato vištienos sparnelių su vaisiais ir daržovėmis receptas!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.17 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading...
4.17 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Vištienos sparneliai

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Pasiruošiame vištienos sparnelius: nuplauname ir apieškome, ar odelė neturi plaukų, išpešiojame, jeigu yra. Sparnelius suprieskoniuojame, aptepame majonezu (galima pagardinti garstyčiomis) ir padedame į šaldytuvą keletui valandų.
  • 2
    Vaisius ir daržoves - cukiniją, obuolius, morkas - supjaustome stambiais griežinėliais ir sudedame į kepimo rankovę. Ant vištienos sparnelių išspaudžiame vieno apelsino sultis ir užtarkuojame apelsino žievelės. Paskirstome sultis ir tarkuotą žievelę ant vištienos (galime paskirstyti ir apelsino išspaudas). Sparnelius sudedame į kepimo rankovę ant vaisių ir daržovių. Kepimo rankovę užlenkiame, kad sultinys liktų rankovėje. Pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 45 min. Tuomet prakerpame kepimo rankovę iš viršaus (atsargiai - išeis karšti garai!) ir atidengiame, kad sparneliai apskrustų. Nustatome kaitrą iš viršaus ir kepame dar 15 min.
  • 3
    Ryžius keletą kartų nuplauname ir sudedame į verdantį pasūdytą vandenį. Verdame apie 15 min.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą