Orkaitėje troškinti vištienos sparneliai su apelsinu

Vištienos sparneliai

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Pasiruošiame vištienos sparnelius: nuplauname ir apieškome, ar odelė neturi plaukų, išpešiojame, jeigu yra. Sparnelius suprieskoniuojame, aptepame majonezu (galima pagardinti garstyčiomis) ir padedame į šaldytuvą keletui valandų.
  2. Vaisius ir daržoves – cukiniją, obuolius, morkas – supjaustome stambiais griežinėliais ir sudedame į kepimo rankovę. Ant vištienos sparnelių išspaudžiame vieno apelsino sultis ir užtarkuojame apelsino žievelės. Paskirstome sultis ir tarkuotą žievelę ant vištienos (galime paskirstyti ir apelsino išspaudas). Sparnelius sudedame į kepimo rankovę ant vaisių ir daržovių. Kepimo rankovę užlenkiame, kad sultinys liktų rankovėje. Pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 45 min. Tuomet prakerpame kepimo rankovę iš viršaus (atsargiai – išeis karšti garai!) ir atidengiame, kad sparneliai apskrustų. Nustatome kaitrą iš viršaus ir kepame dar 15 min.
  3. Ryžius keletą kartų nuplauname ir sudedame į verdantį pasūdytą vandenį. Verdame apie 15 min.