Išverdame žaliuosius žirnelius (arba šviežius, arba džiovintus, kuriuos prieš tai reikėtų išmirkyti vandenyje apie parą laiko), nupilame nuo jų vandenį ir atvėsiname.
2
Kietai išverdame tris kiaušinius, atvėsiname ir nulupame.
3
Susmulkiname keletą riekelių šaltai rūkyto kiaulienos kumpio ir apkepame keptuvėje. Atvėsiname, pašaliname perteklinius riebalus (sudedame ant popierinio rankšluosčio arba tiesiog dėdami į salotas dėsime kiaurašaukščiu).
4
Į didelį dubenį, kuriame maišysime salotas (mišrainę), dedame žirnelius, smulkintus - virtus kiaušinius, čedaro sūrį, šiek tiek poro, apkepto kumpio gabalėlius. Viską pagardiname žiupsneliu druskos (nepadauginame, nes kiaulienos kumpelis paprastai būna sūrus ir suteikia patiekalui reikiamo poskonio), šviežiai maltų pipirų, šaukštu šviežiai spaustų citrinos sulčių. Dedame tris kaupinus šaukštus majonezo ir išmaišome salotas.