"A ja ja jai, kaip skanu" pasakytų uteniškiai!
Gaminsime orkaitėje. Reikės medaus ir garstyčių, bet apie viską iš eilės:
Sudėtinės dalys
- Garstyčios, 2 v. šaukštai
- Medus, 1/3 stiklinės
- Alyvuogių aliejus, 1 v. šaukštas
- Vištiena, 3/2 kg
- Druska, pagal skonį
- Rozmarinas, žiupsnelis
- Česnakas, 2 skiltelės
Gaminimas
- 1Sumaišykime garstyčias su medumi ir alyvuogių aliejumi. Pagardinkime druska - jeigu iki tobulo skonio trūksta garstyčių arba druskos - pagardinkime papildomai!
- 2
Pasūdykime ir maltu česnaku ištrinkime vištienos ketvirčius. Sudėkime į kepimo formą. Dėkime ant viršaus medaus ir garstyčių pagardą, į tarpus pabarstykime rozmarino;- 3
Įkaitinkime orkaitę iki 180 laipsnių kaitros ir pašaukime vištieną kepti 45 minutes.- 4
Išimkime kepimo formą ir prieš tiekiant į stalą pabarstykime tik ką maltais juodaisiai pipirais.Susiję receptai - 2
nieko skanaus,,, sugadinta vakariene
Labas! 3/2 kg = 1,5 kg, supratot teisingai! Na, jeigu kepti ant grotelių, tuomet siūlyčiau ketvirčius išmarinuoti įtrinant česnaku, taip pat medaus, garstyčių ir alyvuogių aliejaus užpilu. Palaikyti bent keletą valandų, kad užpilas įsigertų, tuomet kepti ant grotelių suvyniojus į kepimo foliją, kad mėsa neprarastų drėgmės. Prieš baigiant kepti galima išvynioti foliją ir kiek paskrudinti.
O čia 1,5 kg, gerai supratau? 🙂
Ar tinka kepti gamtoj, ant grotelių?
Garstyčių kiekį nurodžiau neteisingai, iš tiesų – 2 v. šaukštai. Ačiū už pastebėtą klaidą.
Gal paaiškintumėt kiek tų garstyčių…Garstyčios, 1/3 g (Šiandien taikysiu pagal savo skonį…)
A ja ja jai, kaip skanu