Bulviniai blynai su mėsa

Bulviniai blynai su mėsa

Ingredientai:

Gaminimas:

Sakyčiau, tikras lietuviškos virtuvės patiekalas – bulviniai blynai su mėsa. Galiu labai gerai įsivaizduoti rudeninį bulviakasį ir nuvargusius talkininkus, kurie pritįsė į svirną daugybę šviežių bulvių maišų. Net nekyla klausimas, kas per bulviakasį puikuojasi ant stalo. Tai bulvių patiekalai – arba bulviniai blynai, arba cepelinai.

Šį kartą namuose gaminame sočius ir gardžius bulvinius blynus su mėsa.

  1. Susmulkiname svogūną įmaišome į kiaulienos faršą, pagardiname druska ir pipirais.
  2. Sutarkuojame bulves. Į bulvių tarkį įmaišome vieno kiaušinio plakinį, pagardiname druska ir pipirais, taip pat įmaišome 5 v. šaukštus miltų.
  3. Dedame keptuvę ant kaitros, apšlakstome aliejumi ir šaukštu dedame bulvių tarkių tešlos (suformuojame apvalainą blyną keptuvėje), ant šio blyno – mažesnį (skersmeniu) mėsos sluoksnį ir galop ant viršaus dar sluoksnį bulvių tarkių tešlos. Apkepame vieną pusę šio trisluoksnio blyno, tuomet atsargiai apverčiame ir apkepame kitą pusę (po 4-5 min.).

Valgome su grietine arba spirgučių padažu. Gero apetito! P.S. tai porcija dviems ar trims asmenims (iškepėme 6 blynus su mėsa).