Visai netraški vištiena su smidrais

Netraški vištiena - receptas

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Vištienos blauzdelių mėsą supjaustome 2-3 cm gabalėliais ir sudedame į dubenį. Pagardiname keletu smulkintų česnako skiltelių, druska ir pipirais, petražolėmis, šlakeliu balzamiko acto bei soja;
  2. Vištieną gerai išmaišome (rankomis) dubenyje, kad tinkamai susiprieskoniuotų;
  3. Pasiruošiame kepimo formą (įklodami kepimo popieriaus) bei orkaitę – nustatydami temperatūrą ties 180°C;
  4. Tuo metu įkaitiname keptuvę (vidutinė kaitra), gausiai pilame į ją alyvuogių aliejaus ir vieną po kito dedame krakmole apvoliotus vištienos gabalėlius (su krakmolo kiekiu nereikia persistengti, užtenka, kad vos vos gabalėlis juo apliptų). Apkepame iš abiejų pusių po 2 minutes, kol dailiai apskrus;
  5. Apkeptus vištienos gabalėlius sudedame į kepimo formą, užklojame ir užkamšome kepimo popieriumi bei dedame kepti orkaitėje 15 min.;
  6. Kol vištienos gabalėliai kepa orkaitėje, galime pasiruošti smidrus: nuplauname ir nusausiname, nulaužome sumedėjusius galiukus, dedame į keptuvę  (reikės šiek tiek alyvuogių aliejaus) ir apkepame kartu su smulkinta česnako skiltele vartydami apie 3 min.
  7. Voila! Vištiena visai netraški ir smidrai puikūs. Skanaus!