Sumuštiniai su vištiena (namuose)

Šie sumuštiniai su vištiena pukiai tiks vasaros piknikui ir žiemos šventei su pulku draugų. Gardu, sotu, žaisminga! Ruošime apie 1h, privalgys 6-7 suaugusieji.
4.80 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 5
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Ne visai vieno kąsnio sumuštiniai.. o sotūs ir padoraus dydžio sumuštiniai, kuriuos ruošiame namuose nuo A iki Z! Itin paprasta ir patogu, kai pagalvoji, kiek daug sočių ir gardžių užkandžių paruošiame vos per valandą!

  1. Vištienos krūtinėlės dalis (pilna krūtinėlė) dedame į perlenktą sviestinį popierių, išmušame kočėlu iki 1 cm storio. Pagardiname druska, pipirais, čili prieskoniu (maltos paprikos). Padedame ant grotelių ir pašauname į orkaitę kepti 30 min. 180°C temperatūroje.
  2. Alyvuogių aliejų pagardiname čili prieskoniais, baziliku. Aptepame paprikos skilteles šiuo aliejumi, sudedame jas į kepimo formą ir kepame kartu su vištiena.
  3. Česnako skilteles (neluptas skilteles arba tiesiog česnako galvą) susukame folijoje ir dedame į orkaitę (keps apie 30 min.) kartu su vištiena ir paprika.
  4. Ruošiame užtepėlę mūsų sumuštiniams. Iš orkaitėje keptų česnako skiltelių išspaudžiame minkštimą (bus košė), sudedame jį į smulkintuvą kartu su petražolėmis, krapais ir a. šaukšteliu garstyčių. Smulkintuvą nustatome vidutinio greičio režimui ir keletą kartų spustelime paleidimo mygtuką – gauname margą užtepėlę (nenorime, kad petražoles ir krapus susmulkintų iki košės).
  5. Vištienos krūtinėlės gabalėlius išilgai perpjauname (kad būtų plonai supjaustytos išpjovos). Paprikas susmulkiname į pailgus šiaudelius (1 cm pločio).
  6. Itališką duonelę padaliname išilgai į tris plokštumas. Aptepame pasigaminta užtepėle, plonu sluoksniu majonezo. Dailiai paskirstome žiedeliais smulkintą raudonąjį svogūną (daugiau kaip pusė vienam suvožtiniui). Tuomet išdėliojame Romėniškų salotų lapus (pirmiausia plauname ir sausiname), vištieną, paprikos šiaudelius, sūrį – apvožiame itališkos duonelės rieke, aptepta majonezu, lengvai paspaudžiame. Susmaigstome maistinius smeigtukus (4-5 viename sumuštinyje) kiaurai suvožtinio, jų tarpuose darome pjūvius – supjaustome į mažesnius sumuštinius.

Valgome, žinoma, rankomis!

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą